Facebook Messenger va avea un nou modul de localizare

Facebook Messenger locatieFacebook Messenger va avea un nou modul de localizare a utilizatorilor in timpul conversatiilor, in momentul de fata aplicatia efectuand localizari constante si afisand informatii aproximative in legatura cu pozitionarea unui utilizator. In viitor cei de la Facebook intentioneaza sa permita localizarea doar la cererea utilizatorilor, aceasta urmand af i mult mai exacta decat in trecut pentru a le permite prietenilor sa se gaseasca mai usor.

Noua functie va putea fi accesata prin intermediul unui buton vizibil in partea din dreapta jos a aplicatiei, accesarea sa preluand informatiile GPS si afisandu-ne locatia intr-o interfata a Nokia HERE Maps. Aceasta locatie este mai apoi partajata catre prietenii nostri, care vor sti cu exactitate locatia din care le trimitem mesajele, lucru care nu este indeplinit cu chiar atat de multa exactitate in momentul de fata.

The new design for location sharing in Messenger is rolling out today for everyone on iOS and Android. It banishes the blue arrow and any way to constantly share your coordinates. It’s replaced with a pin button alongside those for sending photos, stickers, or money, or an option in the three-dot More drawer. Tapping it pulls up a map with your current location pinned, which you can send to friends with one more tap.

Desigur ca dupa deschiderea hartii cu locatia voastra puteti modifica PIN-ul pentru a stabili un punct de intalnire diferit cu prietenii vostri, astfel ca aveti optiunea de a nu va partaja exact locatia, ci o alta adresa. Partajarea locatiei se va face acum in mult mai putini pasi decat in trecut, doar doua sau trei atingeri permitandu-va sa va anuntati prietenii in legatura cu adresa in care va aflati, cei de la Facebook sustinand ca acest sistem va face descoperirea prietenilor mult mai usoara.

Facebook Messenger locatie 1

Noua functie a celor de la Facebook va fi disponibila incepand de astazi pentru utilizatorii din lumea intreaga si daca ea inca nu a ajuns la voi, atunci va trebui sa aveti rabdare pana cand ea este propagata in toate serverele companiei.