WatchOS si mentinerea denumirii OS X au fost confirmate de Apple

wwdc 2015 amenajareApple a continuat amenajarea Moscone Center West in cursul acestui weekend, compania americana confirmand prin bannerele amplasate faptul ca sistemul de operare al Apple Watch este numit watchOS. Separat de bannerele amplasate in locatie, compania Apple foloseste aceeasi denumire pentru acest sistem de operare si in aplicatia dedicata WWDC 2015, acolo existand sesiuni care ii invata pe dezvoltatori cum sa produca aplicatii pentru ceasul inteligent al celor din Cupertino.

Denumirea watchOS este relativ ciudata pentru sistemul de operare al Apple Watch, avand in vedere ca vorbim despre un iOS mult simplificat, dar cu o alta interfata, insa Apple poate alege orice denumiri doreste pentru software-ul sau. Separat de confirmarea denumirii sistemului de operare al Apple Watch, compania Apple confirma prin bannere si faptul ca nu va modifica denumirea sistemului de operare OS X pentru Mac-uri.

Unii au speculat ca Apple va renunta la X-ul din denumirea sistemului de operare si va alege sa treaca la un alt indicativ incepand de anul acesta, insa se pare ca OS X 10.11 urmeaza sa fie prezentat si denumit ca atare. Apple a schimbat acum aproximativ un deceniu indicativ sistemului de operare pentru Mac-uri, renuntand si acum cativa ani in urma la cuvantul Mac din denumirea sistemului de operare.

iOS OS X Watch OS

Separat de acestea, interesant este modul in care Apple prezinta iOS, OS X si watchOS in bannerele sale, sugerand o uniune intre ele, o simplificare a interconectarii de servicii, deci ne-ar putea astepta cateva lucruri extrem de interesante.

Ca de obicei, iDevice.ro va va tine la curent cu tot ceea ce se intampla in cadrul WWDC 2015 si aici veti putea afla toate noutatile iOS 9 si OS X 10.11, asa ca nu uitati sa reveniti in data de 8 iunie pentru a le descoperi. Intre timp puteti folosi aplicatia iDevice.ro pentru a primi notificari push pentru a afla cele mai noi stiri din lumea Apple.

wwdc 2015 amenajare 1