Apple face un nou pas spre incetarea vanzarii iPod

iPod pagina AppleIn cursul zilei de ieri Apple a facut un nou pas spre incetarea vanzarii iPod, iar acest lucru nu este absolut deloc surprinzator avand in vedere faptul ca acest produs a iesit de ceva vreme din “gratiile” utilizatorilor. Desi timp de 13 ani iPod a avut o sectiune dedicata in bara de meniu a website-ului Apple, ea a fost inlocuita in cursul zilei de ieri de catre cea pentru Apple Music, iPod-ul disparand complet din atentia vizitatorilor website-ului.

In momentul de fata iPod mai este prezent in Apple Store Online si in pagina dedicata Apple Music, insa in rest produsul nu mai este promovat de catre compania Apple si acest lucru este perfect normal, avand in vedere declinul sau.

Fara actualizari hardware in ultimii ani, iPod-urile companiei Apple n-au mai generat chiar atat de mult interes, iar asta deoarece iPhone si iPad-urile au fost promovate cu mult mai multa atentie de catre compania Apple.

 

Desi iPod-ul este unul dintre produsele iconice ale companiei Apple, prima versiune a sa a fost lansata acum mai bine de un deceniu si in momentul de fata este depasit din toate punctele de vedere de catre majoritatea smartphone-urilor.

Avand in vedere aceasta miscare facuta de catre compania Apple, exista sanse minime sa mai vedem vreo versiune noua a iPod Touch, iPod Shuffle sau iPod Nano vreodata, asta daca nu cumva Apple va gasi vreo noua functie revolutionara pe care sa o implementeze pentru ele.