Apple Music genereaza reactii surprinzatoare din partea competitorilor

Beats 1Apple Music a fost prezentat aseara de catre compania Apple pentru utilizatorii de iDevice-uri care vor instala iOS 8.4, reactiile competitorilor fiind surprinzatoare. Rdio, Spotify si Pandora au publicat diverse mesaje ca raspuns pentru prezentarea Apple Music de catre compania Apple, iar multi au ramas surprinsi de modul in care serviciul celor din Cupertino a fost “primit”.

Spotify nu a oferit un comunicat oficial pentru prezentarea Apple Music, insa CEO-ul sau, Daniel Ek, a publicat un mesaj foarte sec, Oh ok, pe contul personal Twitter, stergand la foarte scurt timp dupa anunt textul.

 

Desi Spotify nu a vorbit in vreun fel sau altul despre Apple Music, CEO-ul sau a privit cu superioritate serviciul companiei Apple, fiind sigur ca a sa companie va rezista oricarui fel de concurenta venita din partea celor din Cupertino.

Rdio, pe de alta parte, a publicat un comunicat de presa prin care i-a urat Bun Venit! companiei Apple in lumea companiilor care administreaza servicii de streaming audio pentru milioane de clienti de pe glob.

Raspunsul este similar celui oferit de catre compania Apple in anul 1981, cand IBM a intrat in randul producatorilor de PC-uri, astfel ca acum cei de la Rdio ii raspund gigantului american “cu aceeasi moneda” si poate va avea soarta sa de atunci.

Welcome, Apple. Seriously.

Welcome to the most exciting and important frontier since the digital music revolution began 16 years ago. We look forward to responsible competition in the massive effort to make music available legally for anyone to enjoy anytime, anywhere.

Ultimii despre care discutam sunt cei de la Pandora, CFO-ul companiei, Mike Herring, vorbind intr-un interviu CNBC despre increderea pe care o are in compania sa de a isi mentine pozitia de lider pe paita serviciilor de streaming audio.

CFO-ul sustine ca Pandora este o companie extrem de competitiva si ca ea are un sistem de monetizare extrem de eficient, intrarea Apple Music pe piata serviciilor de streaming audio demonstrand faptul ca acestea reprezinta o afacere puternica din care pot fi produse venituri serioase.

Apple Music va fi disponibil in 100 de tari de pe glob incepand cu data de 30 iunie.