iOS 9 – noul font comparat cu cel al iOS 8

iOS 9 vs iOS 8 fontiOS 9 are un nou font numit San Francisco, compania Apple creandu-l special pentru a facilita citirea de informatii pe ecranul Apple Watch, insa iata ca el este folosit inclusiv pentru iPhone, iPad sau iPod Touch-uri. Cei de la Apple nu au mentionat schimbarile oferite de catre folosirea noului font pentru iOS 9, insa in acest articol puteti vedea o comparatie cu cel folosit in iOS 8.3 de catre cei de la Apple, imaginile inregistrate in iOS 8 fiind intotdeauna in stanga, in timp ce imaginile inregistrate in iOS 9 apar intotdeauna in dreapta.

Principalele diferente vor fi vizibile in cazul numerelor si nu in cazul literelor, pentru cifre compania Apple facand diferenta mult mai proeminenta decat in cazul literelor. Dupa cum veti vedea si in imagini, in majoritatea cazurilor diferentele sunt subtile pentru ca majoritatea aplicatiilor au la baza texte, insa in cele precum calculator sau in dialer-ul aplicatiei Telefon, Phone, lucrurile se schimba radical.

Desi foarte multi au spus ca noul font San Francisco pentru iOS 9 va schimba radical interfata sistemului de operare, in realitate diferentele nu sunt colosale si multi dintre utilizatori nu le vor observa chiar de la prima instalare.

iOS 9 vs iOS 8 font 1

Literele si divesele simboluri arata in cea mai mare parte la fel im ambele versiuni ale sistemului de operare, insa partea interesanta ca o schimbare mai mare exista pentru tastatura iOS 9 multumita noului mod de a evitentia tipul de scriere.

Mai exact, pentru ca Apple afiseaza acum litere mici sau mari in functie de modul in care scriem, tastatura este afisata pe o portiune mai mica a ecranului in anumite cazuri, astfel ca s-ar putea sa vedeti si mai multe informatii pe ecran.

iOS 9 vs iOS 8 font 4

Ca sa fiu sincer, noul font iOS 9 devine foarte enervant in aplicatiile care au aplicat bold pe cifrele afisate in interfata si in aceste cazuri mi-as dori ca Apple sa permita alegerea unei alte optiuni de vizualizarea, insa in final toti vom fi nevoiti sa ne obisnuim cu el.

Voi ce parere aveti despre noul font iOS 9 ?

iOS 9 vs iOS 8 font 2

iOS 9 vs iOS 8 font 3