iOS 9 – relocarea meniului Baterie si Modul de Consum Redus

iOS 9 meniu baterieIn iOS 9 compania Apple a relocat meniul Baterie, Battery, al sistemului de operare, astfel ca utilizatorii interesati sa afle informatii privind procentajul bateriei sau nivelul de consum al aplicatiilor nu vor mai gasi sectiunea in Configurari > General, Settings > General. In iOS 9 meniul Baterie, Battery, este localizat in sectiunea principala de configurari a aplicatiei Configurari, Settings, astfel ca aveti acces mai usor la informatiile disponibile acolo.

Accesand acest meniu veti vedea inclusiv noul Mod Consum Redus, Low Power Mode, compania Apple sustinand ca el poate creste autonomia bateriei cu pana la 3 ore atunci cand chiar avem nevoie de acest lucru. Conform Apple, acest Mod Consum Redus diminueaza performantele si activitatea de retea pentru a extinde autonomia bateriei, cifra oferita de catre cei din Cupertino fiind impresionanta si ramane de vazut daca poate fi atinsa.

Conform Apple, dupa activarea noului Mod Consum Redus, Low Power Mode, preluarea de email-uri din aplicatia Mail nu va mai avea loc, nici reimprospatarea aplicatiilor in Fundal nu va mai fia ctionata, asta in timp ce efectele de miscare si fundalurile animate vor fi dezactivate. Tot ceea ce dezactiveaza Apple v-am recomandat si eu prin diverse articole pentru a imbunatati autonomia bateriie, insa desigur ca in acest caz vorbim si despre diverse modificari facute de catre compania Apple in modul de functionare al iOS 9.

Puteti activa noul Mod Consum Redus, Low Power Mode, din Configurari > Baterie, Settings > Battery si veti sti intotdeauna cand el este activat deoarece iconita bateriei vizibile in partea superioara dreapta a ecranului va avea o culoare galben inchis.

iOS 9 Consum Redus