iOS 9 – butonul Mute poate bloca orientarea ecranului

iOS 9 buton Mute blocare ecraniOS 9 permite blocarea orientarii ecranului folosind butonul Mute, aceasta optiune fiind disponibila in trecut doar pentru tabletele iPad, insa compania Apple a decis ca inclusiv posesorii de terminale iphone ar trebui sa beneficieze de ea. In imaginea de mai sus puteti vedea cum arata noua functie, ea fiind disponibila pentru controlare in Configurari > General > Utilizati comutatorul lateral pentru : , Settings > General.

Alegand optiunea Blocare rotire sau Mod mut, veti folosi butonul lateral Mute al terminalelor iPhone pentru oricare dintre cele doua functii, actionarea sa efectuand si operatiunea dorita. Avand in vedere ca in Control Center, Centru de Control, exista in continuare un buton pentru blocarea orientarii ecranului, oferirea optiunii separate pentru butonul Mut nu prea are logica.

In ciuda acestui lucru, modul de prezentare al sau da de inteles ca implementarea nu este finala, asa ca ramane de vazut daca ea se va regasi si in viitoarele versiuni ale iOS 9.