iOS 9 – iti spune cate minute ai utilizat in ecranul principal fiecare aplicatie

iOS 9 consum baterie aplicatii ecranIn iOS 9 compania Apple ne ofera noutati importante pentru analizarea modului de utilizare al bateriei terminalelor noastre, astfel ca vom afla care aplicatii consuma cel mai mult cand sunt efectiv utilizate si care nu. Mai exact, in imaginea alaturata puteti vedea cum arata acum sectiunea “Utilizare Baterie”( Battery Usage), din meniul Baterie, (Battery) al aplicatiei Configurari, Apple incluzand o optiune noua pentru afisarea unor informatii sub fiecare aplicatie sau functie.

Mai exact, acum veti sti ce procent din baterie v-a consumat fiecare aplicatie sau functie, insa veti sti si cat timp anume ati utilizat acea aplicatie in ecranul principal pentru a va face o idee cat consum s-a facut in background. Desigur ca in iOS 9 Apple nu spune si ce consum de energie s-a facut in background pentru fiecare aplicatie, insa macar avem ocazia de a vedea si ce consum s-a facut in ecranul principal.

Noua optiune a iOS 9 nu este perfecta, insa este un pas in directia potrivita pentru a ne ajuta sa diagnosticam mult mai usor aplicatiile care genereaza cel mai mare consum de baterie pentru terminalele noastre. Noua functie a iOS 9 este accesibila din meniul Configurari > Baterie, Settings > Battery si poate fi activata prin intermediul unui buton vizibil in partea dreapta a sectiunii “Utilizare Baterie”.

3 COMENTARII