Chip-ul A9 pentru iPhone 6S intra in productie in iunie

A9 iPhone 6SChip-ul A9 al iPhone 6S urmeaza sa intre in productie la sfarsitul acestie luni conform unor noi informatii furnizate de catre surse asiatice, Apple aproband productia noii componente. Conform informatiilor, Apple a cerut initierea unei productii de test in luna martie, aceasta incheindu-se la sfasitul lunii mai, cu un succes atat de mare incat Apple a contractat productia pentru lansarea iPhone 6S din toamna.

Conform informatiilor aparute astazi, cei de la TSMC vor produce in continuare majoritatea chip-urilor A9 pentru iPhone 6S, in timp ce Samsung va produce un procent minoritar din toate componentele pentru terminalele Apple.

In momentul de fata se zvoneste ca TSMC ar produce pana la 80% din chip-urile A8 pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, Samsung producand restul de 20%, astfel ca o diferenta similara pentru chip-ul A9 nu ar fi absolut deloc greu de crezut.

However, according to industry sources, TSMC and Samsung trial production version sent after the end of May, there is not much difference in computing performance, but Samsung trial production of 14 nm processor die size, actually more than TSMC 16-nanometer chip size also pilot Great. As a result, after taking into consideration the yield and cost mass production after A9 processor, TSMC successfully grab orders, and official mass production in June.

Chip-ul A9 al iPhone 6S va fi produs folosind un proces de fabricatie de 14nm FinFET, iar alegerea TSMC pentru a fi principalul producator are la baza faptul ca taiwanezii ofera un cod de productie mai mic decat cel al Samsung.

Avand si o rata de productie mare pentru componente bune, cei de la TSMC vor incepe productia de chip-uri A9 pentru iPhone 6S in luna iunie, insa cei de la Samsung vor urma un calendar similar in baza contractului cu Apple.

iPhone 6S ar putea fi lansat pe 25 septembrie conform unor informatii recente, asa ca inceperea productiei terminalului in august pare sigura.