iOS 9 vs Android M – comparatia design-ului

iOS 9 vs Android M - comparatieiOS 9 si Android M sunt versiunile beta ale actualizarilor din 2015 pentru sistemele de operare iOS si Android concepute de catre companiile Apple si Google pentru utilizatori. iOS 9 si Android M sunt foarte importante pentru sute de milioane de utilizatori din intreaga lume, iar astazi avem ocazia de a vedea o comparatie intre cateva dintre meniurile pe care ele le ofera pentru diverse functii sau pur si simplu pentru a afisa diverse tipuri de informatii pentru utilizatori.

Atat iOS 9, cat si Android M sunt disponibile in versiune beta in momentul de fata, astfel ca unele aspecte prezentate in aceste imagini s-ar putea schimba pana in toamna, cand ambele urmeaza sa fie lansate oficial.

In prima imagine din acest articol puteti vedea o comparatie intre LockScreen-ul, ecranul de blocare, din iOS 9 si Android M, iar desi Apple si-a creat fontul San Francisco special pentru Apple Watch, el este extrem de similar cu cel folosind in Android M.

Mai jos aveti diverse alte imagini care prezinta comparatii dintre iOS 9 si Android M, impreuna cu explicatii pentru fiecare in parte.

iOS 9 vs Android M - comparatie 1
Ecranul principal de aplicatii pentru iOS 9 si Android M.
iOS 9 vs Android M - comparatie 2
Ecranul Today View din centrul de notificari al iOS 9 si prima pagina vizibila in centrul de notificari al Android M.
iOS 9 vs Android M - comparatie 3
Interfata pentru sugestii de aplicatii si contacte vizibila in iOS 9 si cea pentru Google Now din Android M.
iOS 9 vs Android M - comparatie 4
Task Switcher-ul din iOS 9 pentru administrarea aplicatiilor deschise in background si task switcher-ul din Android M care ofera aceeasi functionalitate.
iOS 9 vs Android M - comparatie 5
Noul sistem de cautare configurari implementat in aplicatia Configurari, Settings, din iOS 9 si versiunea similara disponibila in aplicatia de setari a Android M.
iOS 9 vs Android M - comparatie 6
Meniul pentru afisarea informatiilor privind consumul de baterie din iOS 9 si Android M.
iOS 9 vs Android M - comparatie 7
Interfata aplicatiei Camera din iOS 9 si interfata aplciatiei Camera din Android M.