iOS 9 transforma tastatura iPhone intr-un touchpad (Video)

iOS 9 iPhone tastatura touchpadiOS 9 transforma tastatura iPhone intr-un touchpad si asta in conditiile in care compania Apple a prezentat aceasta functionalitate ca fiind disponibila doar pentru tabletele sale iPad, insa in realitate ea poate fi accesata inclusiv de pe terminalele iPhone.

In clipul video de mai jos v-am facut o mica demonstratie a modului in care functioneaza totul pe terminalele iPhone, iar dupa cum puteti vedea, simpla dubla apasare asupra tastaturii o comuta in modul touchpad pentru ca noi sa putem muta cursorul de scriere oriunde dorim.

V-am explicat deja aceasta functionalitate in articolul dedicat pentru tastatura iOS 9, iar pe terminalele iPhone totul functioneaza in exact acelasi mod, indiferent despre ce aplicatie vorbim, deci nu doar cea iOS 9 Notite va beneficia de aceasta functionalitate.

Tastatura iOS 9 ramane comutata in modul touchpad atat timp cat utilizatorul tine degetele simultan apasate pe ecran, insa in momentul in care acestea se despart de ecranul tactil totul revine la normal si tastele sunt din nou afisate.

Apple a gandit aceasta functie pentru a ne permite sa facem extrem de usor selectii de texte, iar dupa cum puteti observa, cursorul poate fi mutat in orice parte a ecranului fara prea mult efort, selectarea de texte facandu-se extrem de usor la nevoie.

Ca sa fiu sincer, cred ca aceasta noua metoda de selectare a textelor ne va permite sa evitam necesitatea de a mai lua degetele de pe tastatura pentru a apasa diverse portiuni de pe ecran in care exista cuvinte, acest mod de selectare fiind infinit mai usor.

Voi ce parere aveti despre aceasta noua functie a iOS 9?

4 COMENTARII