Tutorial : Cum faci un OS X El Capitan USB boot stick (Video)

Instalare OS X El Capitan pe MacCrearea unui OS X El Capitan USB boot stick va permite sa instalati OS X El Capitan in propriul Mac pentru a testa toate noutatile pe care compania Apple le-a pregatit pentru utilizatori in vederea lansarii din toamna acestui an.

Pentru a face un OS X El Capitan USB boot stick aveti nevoie de un stick USB cu minim 8 GB spatiu de stocare pentru a putea copia fisierele necesare instalarii sistemului de operare, o versiune mai mica neavand capacitatea de a va oferi ceea ce aveti nevoie.

In cele ce urmeaza va voi oferi toate detaliile necesare pentru a crea un OS X El Capitan USB boot stick si a beneficia in Mac-ul vostru de tot ceea ce are sistemul de operare mai bun de oferit.

Compatibilitate OS X El Capitan cu Mac

Inainte de a incepe trebuie sa stiti cu ce Mac-uri este OS X El Capitan compatibil, ele fiind prezentate in lista de mai jos, iar daca nu va gasiti Mac-ul in ea, atunci ar fi bine sa nu incercati instalarea, deoarece ea nu va avea succes :

  • iMac (Mid-2007 or newer)
  • MacBook (13-inch Aluminum, Late 2008), (13-inch, Early 2009 or newer)
  • MacBook Pro (13-inch, Mid-2009 or newer), (15-inch, Mid / Late 2007 or newer), (17-inch, Late 2007 or newer)
  • MacBook Air (Late 2008 or newer)
  • Mac Mini (Early 2009 or newer)
  • Mac Pro (Early 2008 or newer)
  • Xserve (Early 2009)

Cum fac un OS X El Capitan USB boot stick

Urmand instructiunile de mai jos veti avea la final un OS X El Capitan USB boot stick pe care il puteti folosi pentru a face instalarea OS X El Capitan in Mac-urile voastre.

1. Descarcati OS X El Capitan.

2. Introduceti stick-ul USB in Mac-ul vostru.

3. Deschideti aplicatia Disk Utility si selectati stick-ul vostru.

4. Formatati stick-ul alegand formatul Mac OS Extended (Journaled), apoi confirmati operatiunea acceptand alerta cu butonul Erase.

5. Accesati meniul Partition al Disk Utility si selectati 1 Partition pentru a crea o singura partitie pentru stick-ul vostru.

6. Selectati meniul Options si alegeti optiunea GUID Partition Table, apoi apasati OK si Apply.

7. Deschideti aplicatia Terminal si folositi comanda de mai jos pentru a pachetul de instalare.

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ 10.11\ Developer\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/NumeStickUSB –applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ 10.11\ Developer\ Beta.app –nointeraction

Dupa urmarea acestor pasi ar trebui sa aveti totul pregatit pentru folosirea OS X El Capitan USB boot stick in vederea instalarii OS X El Capitan pe Mac-urile voastre.