Apple inventeaza un nou tip de metal, ar putea face uitate dungile antenelor carcaselor

iPhone metal nou antene ascunseInca din primavara anului trecut v-am spus ca nu sunt un fan al design-ului iPhone 6 si iPhone 6 Plus care au carcasele despartite de antenele de comunicatii, iar daca nici voua nu va place, atunci am o vestei buna pentru voi.

Compania Apple a depus recent un brevet de inventie la oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA, cei din Cupertino dezvoltand un nou tip de material menit sa inlocuiasca metalul anodizat folosit pentru actualele carcase ale smartphone-urilor vandute pe piata.

Ideea din spatele acestui nou tip de material este de a oferi aceeasi rezistenta precum metalul, dar de a permite transmisiunea usoara de semnale radio pentru antelele implementate in dispozitive, totul fara a afecta in vreun fel sau altul design-ul dispozitivelor.

Rezultatul final al utilizarii unui asemenea material este un terminal cu un design cat se poate de fluid si placut la privire, totul fara a afecta in vreun fel sau altul capacitatea de a transmite informatii sau de a primi informatii GSM sau de alta natura.

Composite structures that have an appearance of an anodized bulk metal but that is non-capacitive and/or radio frequency (RF) transparent are disclosed. The composite structure can be part of an enclosure of an electronic device. The composite structure can give the enclosure a metallic look without interfering with the functioning of some electronic components of the electronic device, such as RF antennas, touch pads and touch screens.

Separat de transmisiunea de date direct prin material, acesta este gandit intr-un asemenea mod incat permite inclusiv atasarea unui touchpad pe carcasa unui terminal, o asemenea miscare putand face produsele Apple extrem de interesante pentru publicul larg.

Desi tot ceea ce propune compania Apple este extrem de interesant, problema este ca in general tehnologiile de acest gen ajung foarte greu pe piata, dupa ani si ani de testare, asa ca nu se stie cand ar putea implementa compania Apple un asemenea material in produsele sale.