iPhone 6S urmeaza sa contina o schimbare majora preluata din Apple Watch

iPhone 6S SIPiPhone 6S urmeaza sa contina o schimbare tehnologica majora preluata de catre compania Apple din Apple Watch si aici nu vorbim doar despre sistemul Force Touch folosit nu doar in ceasul inteligent, ci si in unele MacBook-uri.

iPhone 6S urmeaza sa beneficieze de pe urma tehnologiei SiP, system in package, adica procesorul, RAM-ul, senzorii si alte componente ar putea fi incluse direct in chip-ul A9 de 14nm fabricat de catre cei de la Samsung si de catre taiwanezii de la TSMC.

Apple a folosit aceasta tehnologie pentru a include cat mai multe componente in chip-ul S1 folosit in Apple Watch, iar asta deoarece spatiul redus o obliga sa inghesuie multiple componente intr-un chip de dimensiuni mici pentru a putea fabrica noul ceas.

Marele avantaj al unui chip A9 produs folosind tehnologia SiP sta in faptul ca dimensiunile sale sunt mult mai mici decat cele ale unui chip A9 fabricat folosind aceleasi tehnologii precum pana in prezent, Apple putand reduce serios grosimea iPhone 6S.

Apple’s new iPhone 6S / 6S Plus System in Package (SiP) using the second half of the orders in June mass production, coupled with Apple’s Apple Watch sold out, chasing a single expansion of the supply chain, ASE benefit SiP big apple single place, in June operations back to God, in the third quarter, its consolidated revenue 80 billion yuan, and will challenge the record.

Succesul utilizarii SiP in Apple Watch a convins compania Apple ca aceasta arhitectura modulara poate fi utilizata inclusiv in iPhone 6S, astfel ca Apple ar putea implementa chiar si mai multe componente ce ar putea folosi diverse functii utile noi pentru utilizatori.

Partea interesanta a acestor informatii sta in faptul ca Apple intentioneaza sa foloseasca in iPhone 6S o placa logica in care va atasa multiple chip-uri fabricate folosind tehnologia SiP, insa incepand de anul viitor lucrurile ar trebui sa se schimbe radical.

Mai exact, de anul viitor Apple ar intentiona sa renunte complet la placile logice pentru iPhone-urile sale, acest lucru ducand la mai mult spatiu pentru a implementa componente sau la o reducere a grosimii si eventual a dimensiunii terminalelor lansate pe piata.

In final aflam iar ca iPhone 6S urmeaza sa fie lansat in septembrie, productia fiind programata pentru a incepe in cursul lunii august, asa cum se intampla in fiecare an.