Tim Cook ne explica de ce exista iPhone, iPad si Mac-uri aurii

iPad aurieDaca ati fost vreodata curiosi sa aflati de ce a lansat compania Apple iPhone, iPad si Mac-uri aurii, ei bine in cadrul unui interviu acordat unei publicatii asiatice Tim Cook a oferit explicatii cu privire la existenta acestor produse in oferta Apple.

Conform lui Tim Cook, popularitatea produselor aurii in China a fost unul dintre principalele motive pentru care Apple a decis sa produca iPhone, iPad si Mac-uri aurii, produsele fiind foarte cautate nu doar in China ci si in diverse alte parti de pe glob.

China, Taiwan si Hong Kong sunt cumulate de catre Apple intr-o regiune care genereaza incasari mai mari decat orice alta tara sau regiune de pe glob, ea fiind intrecuta doar de SUA daca ne uitam la veniturile anuale, asta deoarece in trimestrul fiscal anterior China a intrecut singura SUA in incasari.

The decision to offer a gold iPhone last year reflects in part the popularity of that color among Chinese users, he added. Greater China, which includes Taiwan and Hong Kong, is now Apple’s second-largest market and has become a battleground for the company as it vies with Samsung Electronics Co. and Xiaomi Corp. for smartphone supremacy.

Avand in vedere importanta foarte mare a Chinei, dar si a tarilor din preajma ei, este clar de ce unele dintre deciziile luate de catre compania Apple au in vedere locuitorii respectivelor regiuni, cei din Cupertino fiind nevoiti sa se gandeasca serios si la veniturile generate de respectivele zone.

In aceasta idee, nu este exclus ca in viitor Apple sa ofere diverse servicii special pentru respectivele zone si sa ignore tari din Europa, Australia sau chiar Canada, insa asta doar daca importanta regiunii va fi la fel de mare in viitor.