Apple testeaza un iPhone fara buton Home, iata ce va aduce nou

iPhone fara buton HomeDupa ani intregi de speculatii astazi aflam ca Apple testeaza un iPhone fara buton Home in laboratoarele sale din Cupertino, dispozitivul fiind gandit pentru a functiona doar prin atingerea ecranului tactil, el urmand a ne invata sa ne dezobisnuim de alt sistem de control pentru interfata.

Conform informatiilor oferite astazi de catre o publicatie asiatica acest iPhone fara buton Home ar urma sa aiba cititorul de amprente integrat pentru a oferi in continuare functionalitatea Touch ID, insa butonul Home va deveni istorie mai devreme sau mai tarziu.

Lansarea unui iPhone fara buton Home i-ar permite companiei Apple sa reduca grosimea smartphone-urilor sale, astfel ca un asemenea dispozitiv va fi mai subtire decat cei 6.9mm care formeaza in momentul de fata profilul temrinalului iPhone 6.

Apple a dezvoltat deja cateva prototipuri ale unui iPhone fara buton Home si le testeaza in laboratoarele sale, ea cerand de la anumiti parteneri panouri tactile care au integrate cititoare de amprente in vederea verificarii unei potentiale lansari a unui asemenea produs.

The TDDI single-chip solutions will also come with integrated fingerprint sensors, said the sources. The integrated design would fit into future iPhone designs – models with ultra-thin and ultra-narrow displays, and with a whole plane design eliminating the Home button.

Prototipurile sunt descrise ca avand ecrane ultra-subtiri cu ecrane ultra-inguste, astfel ca am putea vorbi si despre o schimbare radicala pentru intregul design al viitoarelor terminale iPhone in vederea oferirii unui profil mai subtire si a unei greutati mai mici.

Deocamdata nu se stie de cand testeaza Apple terminale iPhone cu care nu au butoane Home integrate si nu se stie nici daca ele vor ajunge vreodata pe piata, insa multiple concepte publicate pe internet ne-au prezentat asemenea dispozitive.

Un iPhone fara buton Home ar reprezenta pentru Apple si o noua miscare spre securizarea suplimentara a dispozitivelor, asta deoarece butonul Home este utilizat in procedurile de restore si repornire, asa ca pentru Apple schimbare ar fi benefica.

Voi ce parere aveti ? Ar trebui lansat un iPhone fara buton Home ?

17 COMENTARII

  1. Clar ca ar trebui lansat iphone fara buton. Nu stiu de ce nu au facut-o pana acum… Tehnologia permitea asta demult.

  2. Exista tehnologia de zeci de ani, dar noi nu suntem inca pregatit pentru ea. Plus ca daca ar da-o pe toata odata catre publicul larg, ce ar mai castiga ei din asta ?

  3. Dane, care “noi” nu suntem pregatiti pentru ea?? Atata vreme cat tehnologiile sunt prezente in produsele concurente, inseamna ca folosirea lor este viabila. Apple era leader in inovatii… atunci cum de castigau din asta?

  4. Noi ca oameni. Tesla spunea ca exista inventii si tehnologii la care publicul larg va avea acces doar peste cateva sute de ani. Nu suntem pregatiti ca rasa sa ii facem fata si sa o utilizam asa cum trebuie.

  5. Faptul ca va exista Force touch, si faptul ca pe viitor se va trece pana la urma la panou de safir asa cum este si Home button, rezulta la ecran probabil bezelfree si fara buton fizic. Practic force touch anuleaza butonul mecanic iar panoul de safir anuleaza componenta care acopera acest buton in momentul de fata.
    Eu zic ca iPhone 7 va fi in caz ca in iPhone 6s se va utiliza deja Force Touce asa cum se preconizeaza

  6. Dan, vorbim despre un buton touch, și nu despre tehnologii a căror utilizare ar pune în pericol omenirea,și care să nu fie înțelese de către omenire. Scuză-mă dar ai scris că “Exista tehnologia de zeci de ani, dar noi nu suntem inca pregatit pentru ea” Dacă ți se pare că tehnologia unui buton touch este încă inaccesibilă omenirii… Deși există de ani buni deja…

  7. Nu este lumea pregătită de un Iphone fara buton fizic Home?:))) chiar consideri ca suntem atât de înapoiați ca si specie sa nu putem folosii un telefon fata buton fizic?