Apple testeaza un iPhone fara buton Home, iata ce va aduce nou

17

iPhone fara buton HomeDupa ani intregi de speculatii astazi aflam ca Apple testeaza un iPhone fara buton Home in laboratoarele sale din Cupertino, dispozitivul fiind gandit pentru a functiona doar prin atingerea ecranului tactil, el urmand a ne invata sa ne dezobisnuim de alt sistem de control pentru interfata.

Conform informatiilor oferite astazi de catre o publicatie asiatica acest iPhone fara buton Home ar urma sa aiba cititorul de amprente integrat pentru a oferi in continuare functionalitatea Touch ID, insa butonul Home va deveni istorie mai devreme sau mai tarziu.

Lansarea unui iPhone fara buton Home i-ar permite companiei Apple sa reduca grosimea smartphone-urilor sale, astfel ca un asemenea dispozitiv va fi mai subtire decat cei 6.9mm care formeaza in momentul de fata profilul temrinalului iPhone 6.

Apple a dezvoltat deja cateva prototipuri ale unui iPhone fara buton Home si le testeaza in laboratoarele sale, ea cerand de la anumiti parteneri panouri tactile care au integrate cititoare de amprente in vederea verificarii unei potentiale lansari a unui asemenea produs.

The TDDI single-chip solutions will also come with integrated fingerprint sensors, said the sources. The integrated design would fit into future iPhone designs – models with ultra-thin and ultra-narrow displays, and with a whole plane design eliminating the Home button.

Prototipurile sunt descrise ca avand ecrane ultra-subtiri cu ecrane ultra-inguste, astfel ca am putea vorbi si despre o schimbare radicala pentru intregul design al viitoarelor terminale iPhone in vederea oferirii unui profil mai subtire si a unei greutati mai mici.

Deocamdata nu se stie de cand testeaza Apple terminale iPhone cu care nu au butoane Home integrate si nu se stie nici daca ele vor ajunge vreodata pe piata, insa multiple concepte publicate pe internet ne-au prezentat asemenea dispozitive.

Un iPhone fara buton Home ar reprezenta pentru Apple si o noua miscare spre securizarea suplimentara a dispozitivelor, asta deoarece butonul Home este utilizat in procedurile de restore si repornire, asa ca pentru Apple schimbare ar fi benefica.

Voi ce parere aveti ? Ar trebui lansat un iPhone fara buton Home ?