iOS 9 sterge temporar aplicatiile pentru a instala actualizari software

iOS 9 spatiu insuficientiOS 9 sterge temporar aplicatiile pentru a instala actualizari software, aceasta noua functie fiind dezvaluita in momentul lansarii iOS 9 beta 2, multi utilizatori fiind intampinati de mesajul din partea stanga a imaginii.

Apple a promis ca pachetul de actualizare pentru iOS 9 va ocupa mai putin spatiu decat pachetul de actualizare pentru iOS 8, iar probabil o parte din strategia sa de a convinge utilizatorii sa faca actualizari software mai des implica sistemul de stergere temporara a aplicatiilor.

Conform descrierii facuta de catre compania Apple, unele aplicatii vor si terse automat de catre noi si reinstalate automat dupa instalarea actualizarii software, insa nu se stie ce se intampla cu datele salvate de catre ele in timpul utilizarii inainte de stergere.

Presupun ca sistemul pleaca de la prezumtia ca acele aplicatii au backup-uri salvate in iCloud si chiar daca vor fi sterse vor putea fi reinstalate automat din App Store cu datele transferate direct din iCloud, insa acest lucru nu se aplica in toate situatiile.

In momentul de fata nimeni nu are informatii suplimentare separate de cele vizibile in imaginea de mai sus, iar acest sistem a fost implementat chiar din prima versiune a iOS 9 si nu face parte din iOS 9 beta 2, el fiind afisat inainte de a face actualizarea software.

Apple a avut numeroase probleme in a convinge utilizatorii sa instaleze cele mai recente versiuni ale iOS 8, iar acest sistem ar trebui sa rezolve partial problemele privind procedurile de actualizare software, sau cel putin aceasta este ideea principala.

Avand in vedere ca foarte multe terminale au doar 16 GB spatiu de stocare, din fericire un sistem de acest gen are rolul de a ne ajuta sa facem actualizarile software cu mai putine batai de cap decat in mod normal, insa asta desigur doar la nivel teoretic deocamdata.

Voi ce parere aveti despre acest sistem nou implementat de catre compania Apple ?