Unii utilizatori canadieni au fost pacaliti sa apeleze 911 cu Siri, au generat reactia politiei

iOS 9 Siri apel urgentaSiri poate fi utilizat pentru a plasa diverse tipuri de apeluri telefonice folosind o simpla comanda vocala, iar printre ele se numara si apelurile pentru serviciile de urgenta, asistentul personal miscandu-se destul de rapid in a cere ajutor atunci cand este nevoie.

In cursul weekend-ului pe retelele de socializare din Canada a circulat o “pacaleala” prin care unor utilizatori li se cerea sa intrebe asistentul personal Siri despre atacul terorist ce a avut loc in 9 septembrie 2001.

Utilizatorilor li se spunea ca vor ramane uimiti de raspunsul pe care il va oferi asistentul Siri, insa putini au fost amuzati sa vada ca la rostirea cuvintelor terminalul lor initia automat un apel catre serviciul de urgenta 911 al politiei locale.

Conform politiei din Regina, Canada, nu mai putin de 114 apeluri telefonice inchise subit au fost inregistrate in centrul 911 local, deci vorbim despre un numar mare de persoane care s-au lasat pacalite de mesajul trimis pe retelele de socializare.

Avand in vedere ca serviciile de urgenta sunt facute pentru a salva vieti si nu pentru a testa Siri, politia le-a cerut oamenilor sa nu congestioneze liniile, in general acest tip de apeluri fiind sanctionate cu amenzi destul de mari deoarece nu sunt facute pentru a raporta o urgenta reala.

 

They believe the calls came in response to a widely circulated social media message telling people to ask Siri about “9/11” (pronounced nine-eleven) — a reference to the Sept. 11, 2001 terrorist attacks in the United States. The messages on Twitter, Facebook and other social media prompt people with a teaser like, ‘Say 9/11 into Siri and you’ll be amazed’, or ‘When you say 9/11 to Siri, her response is hilarious’.

Pentru ca protocolul spune ca operatorul care primeste apelul trebuie sa verifice daca apelantul are sau nu vreo problema, politia a sunat inapoi oamenii pentru a confirma ca totul este in regula in anumite situatii fiind nevoie de multiple apeluri telefonice.

Practic in baza unei glume lansate pe o retea de socializare operatorii unui centru pentru apeluri de urgenta se ocupa de apeluri false in loc sa salveze vieti, iar acest lucru este intr-adevar uimitor, dar nici pe departe amuzant, asa cum cred unii.