Apple Watch este interzis in timpul examenelor in Australia

Apple Watch interzis scoli AustraliaApple Watch este indragit de catre utilizatori, insa nu este chiar atat de iubit de catre profesorii unor scoli sau universitati, o institutie scoala din Australia luand decizia de a interzice folosirea ceasului inteligent in timpul examenelor care urmeaza sa inceapa in curand.

Conform reprezentantilor universitatii, evolutia tehnologiei si lansarea ceasurilor inteligente le ofera studentilor noi metode de a “trisa” in timpul examenelor anuale, astfel ca studentii vor trebui sa isi plaseze ceasul inteligent intr-o punga transparenta pozitionata sub scaun.

Adevarul este ca un Apple Watch poate fi utilizat pentru a afisa diverse informatii pentru anumite subiecte de interes si teoretic un student il poate utiliza pentru a copia in timpul unui examen, insa exista sanse mici ca el sa reuseasca sa preia foarte multe informatii.

Totusi, ecranul mic si textul scurt afisat pe ecran nu-i impiedica pe australieni sa ia aceasta masura, una similara fiind luata in universitatile din Marea Britanie, asta dupa ce in SUA smartwatch-urile au fost interzise de ceva vreme in timpul anumitor examene.

Due to advances in watch technologies, the UNSW exams rules have been updated: No wrist or handheld watches are to be worn or placed on your desk during exams. The university requires students who do bring forbidden devices into tests to place them“in a clear, resealable bag under [their] exam chair before the exam begins.

 

Mai mult decat atat, in anumite institutii scolare studentii pot fi amendati cu pana la 160 de dolari in situatia in care sunt prinsi ca folosesc un asemenea dispozitiv in timpul unui examen, astfel ca nu vorbim despre reguli care nu sunt impuse cu strictete.

Avand in vedere ca universitati mai mult sau mai putin importante incep sa interzica Apple Watch in examene, ne putem astepta ca masuri similare sa fie luate si in alte tari, inclusiv in Romania, doar ca in cazul nostru ar mai putea trece 5 ani.