Apple testeaza de 3 ani de zile terminale iPhone cu doua camere

iPhone camera dublaUn zvon aparut anul acesta ne dadea de inteles ca Apple este interesata sa lanseze un iPhone echipat cu doua camere si se pare ca informatia este destul de reala, o sursa asiatica oferind o confirmare pentru planurile Apple.

Conform acestei surse, Apple testeaza de 3 ani de zile terminale iPhone care au doua camere, informatia venind de la Xiaru Wen, CEO-ul companiei Altek care a ajutat HTC si Huawei sa lanseze primele smartphone-uri cu doua camere, ele neavand chiar atat de mult succes.

Conform lui Wen, Apple a testat diverse prototipuri de terminale iPhone cu doua camere in ultimii ani, insa deocamdata nu este pregatita sa lanseze vreunul pe piata si asta, aparent, din cauza faptului ca partenerii sai nu pot produce suficient de multe componente pentru ele.

Separat de incapacitatea partenerilor de a produce suficient de multe componente, se pare ca Apple inca nu a rezolvat complet diverse probleme tehnice in baza carora imaginile inregistrate de catre acele camere sunt defocalizate, aceasta fiind o problema majora pentru utilizatori.

Aceasta defocalizare are la baza deviatia axei optice si desi totul are o rezolvare direct din software, compania Apple nu ar fi reusit sa rezolve totul cu proprii ingineri, asa ca a cumparat compania LinX Imaging cu 20 de milioane de dolari pentru a-i oferi unui iPhone cu 2 camere capacitatea de a inregistra poze si filme grozave.

Ca sa fiu complet sincer cu voi mi se pare interesant ca aflam atat de multe informatii noi in legatura cu planurile Apple privind viitoarele smartphone-uri in timp ce nicio componenta nou a iPhone 6S nu a aparut in vreo imagine, aceasta situatie fiind neobisnuita.

In ciuda acestui lucru, va fi interesant de vazut cum va incerca Apple sa isi construiasca un iPhone cu doua camere din moment ce ai sai competitori au esuat in a face asemenea smartphone-uri populare, insa Apple a demonstrat ca este capabila de aproape orice.

5 COMENTARII