Apple testeaza un iPhone cu doua camere principale

iPhone camera dublaApple testeaza un iPhone cu doua camere principale, un zvon aparand acum cateva luni si ne prezenta viitorul camerelor iPhone, totul in legatura cu intentia companiei Apple de a aduce pe piata un smartphone care are nu doar una, ci doua camere principale.

Informatia venea atunci multumita unui brevet de inventie inregistrat companiei Apple in SUA, insa astazi aflam ca partenerii celor din Cupertino ar fi discutat despre posibilitatea furnizarii de module cu doua camere principale.

Atat Samsung cat si Apple testeaza smartphone-uri cu doua camere principale, insa stim ca daca un iPhone cu doua camere principale va fi lansat pe piata, va atrage mult mai mult interes decat orice altceva ar putea produce competitorii Apple.

Actualele camere principale ale smartphone-urilor au probleme mari in a mai inregistra poze grozave din cauza faptului ca senzorii de imagine devin tot mai mici si mai incapabili sa inregistreze cat se poate de clar detaliile din lumea aflata in jurul nostru.

Lansarea unui iPhone cu doua camere principale i-ar permite companiei Apple sa ne ofere un dispozitiv care inregistreaza : poze mai bune in luminozitate scazuta, poze in care culorile sunt reprezentate mult mai clar, dar detaliile sunt mult mai exacte.

Apple bough Israeli business called Linx Computational Imaging for 20 million dollars last April. This company has special sensor and image processor technologies, which is why Apple chose to buy this company to secure dual-camera technologies according to experts’ analysis. Multi-aperture imaging combination technology is needed to raise dual-camera’s performance.

Pentru a aduce putina credibilitate zvonului, publicatia astiatica de la care vin noile informatii a afirmat ca achizitionarea companiei Linx de catre Apple este o dovada a faptului ca un iPhone cu doua camere principale este in planurile Apple.

Mai mult decat atat, cu parteneri capabili sa ofere asemenea componente pentru implementare, compania Apple nu prea mai are motive sa ignore folosirea unor camere duble, asta desigur daac nu exista limitari software pentru ele.

Nimeni nu stie cat va dura pana cand un iPhone cu doua camere principale va fi lansat, insa este clar ca Apple are in plan aducerea unui asemenea terminal pe piata, ramane de vazut doar cat timp va trece pana cand il vom vedea si noi.