Iata procesul complex de fabricare al bratarii din fluorelastomer pentru Apple Watch

Bratara fluorelastomer Apple WatchBratara Sport pentru Apple Watch este fabricata dintr-un material compozit numit fluorelastomer, iar pana acum s-a spus ca el este foarte rezistent si ca este foarte ieftin de produs, insa un brevet de inventie al Apple incearca sa demonstreze contrariul.

Conform detaliilor oferite de catre compania Apple in acest brevet de inventie, bratara Sport pentru Apple Watch are la baza un procedeu foarte complex de realizare, acesta generand in final un cost de productie mult mai mare decat ce 2 dolari presupusi pana acum.

Mai exact, productia bratarii Sport din fluorelastomer incepe cu un strat dintr-un material tesut, acesta fiind trecut printr-un proces de topire. Acest material ar putea avea o teaca pentru protectie, aceasta fiind topit la o temperatura diferita pentru a creste deasemenea rezistenta.

The method includes creating an inner layer of the woven fabric band with the inner layer having a first temperature melting point. In certain embodiments, a sheath surrounds the inner layer. Further, the sheath has a second temperature melting point that is different from the temperature melting point of the inner layer. The method further includes applying heat to the woven fabric band that causes the inner layer to melt and conform to a shape without melting or damaging the sheath.

In final materialul tesut este topit in format dorita de catre Apple fara a afecta in vreun fel teaca ce il protejeaza, iar asa s-ar obtine bratara Sport din fluorelastomer care a fost cumparata in cele mai mari cantitati multumita pretului mic de vanzare.

Bratarile Sport pentru Apple Watch costa 59 de euro in Europa, un pret foarte mare chiar si pentru un proces atat de complex de productie, insa ele se vand in cantitati mari in ciuda acestui lucru, asa ca oamenii nu prea sunt interesati de costurile de productie, ci de functionalitate.