Apple Maps va avea o functie grozava inexistenta in Google Maps

Apple Maps domina Google MapsApple intentioneaza sa implementeze in Apple Maps o functie grozava care deocamdata nu exista in Google Maps-ul creat de catre compania din Muntain View, cei din Cupertino intentionand sa aiba cel putin o functie ce diferentiaza sistemul sau de cele ale competitorilor.

Mai exact, Apple Maps urmeaza sa ne spuna care sunt iesirile cele maia propiate de noi pentru a ajunge la destinatia dorita, functionalitatea fiind strans legata de sistemul de directionare pentru rutele de transport in comun.

Mai exact, daca va aflati intr-un metrou si trebuie sa coborati la statia urmatoare, Apple Maps va va spune ce usa trebuie sa folositi pentru a fi mai aproape de gura de metrou potrivita pentru partea de strada pe care urmeaza sa va depalsati catre destinatie.

Acelasi tip de informatie va fi disponibila inclusiv pentru calatoriile cu trenul si ea este una extrem de importanta, deoarece in cazul metroului se poate intampla sa iesiti pe o iesire nepotrivita si sa ajungeti pe partea de strada opusa locatiei in care trebuie sa ajungeti.

Pentru multi functia poate parea neimportanta, insa pentru cei care calatoresc cu metroul intr-un oras necunoscut, ea poate reduce cu cateva minute sau chair zeci de minute timpii de calatorie, mai ales daca intalniti si statii complexe cu foarte multe iesiri.

Aceasta noua functie a Apple Maps va fi implementata incepand cu iOS 9, insa doar in anumite orase de pe glob in care Apple are harti ale liniilor de metrou sau ale garilor de tren.