Apple Watch si prima aplicatie pentru inot (Video)

Apple Watch aplicatie innotApple Watch poate fi utilizat pentru inot desi compania Apple nu recomanda in mod oficial acest lucru in principal din cauza faptului ca al sau smartwatch nu este certificat pentru acest tip de activitati, insa multiple teste ne-au demonstrat faptul ca el nu este afectat in asemenea conditii de utilizare.

Pentru ca foarte multe persoane sunt interesate sa foloseasca Apple Watch pentru inot, cineva s-a gandit sa creeze o aplicatie speciala care sa monitorizeze asemenea activitati, iar in clipul video de mai jos o puteti vedea in functiune pe ceasul inteligent al Apple.

Practic aplicatia a fost portata din Pebble pe Apple Watch si este capabila sa ii spuna utilizatorului cate tururi de bazin a reusit sa faca intr-o sesiune de inot, aplicatia functionand intr-un mod aproximativ similar cu cel oferit de catre aplicatia pentru Pebble.

Partea interesanta este ca dupa o sesiune de inot de 200 de metri Apple Watch a iesit “nevatamat” din piscina, deci este capabil sa reziste in fata unei asemenea “provocari”, asa ca in situatia in care veti dori sa faceti asemenea exercitii fizice, le veti putea face fara probleme.

We really hope that Apple see the demand for an official, fully waterproofed Apple Watch. Once that is available, we’ll be able to ship a fully featured swimming app. In the mean time, it would be great to see swimming become a first class citizen in the Apple Health and Activities apps. Running and cycling both have their own distance graphs you can view in the dashboard whilst for swimming you have to drill down to individual workouts.

Desi aplicatia pentru inot dedicata Apple Watch este interesanta, problema este ca Apple nu permite publicarea in App Store a unor titluri care le recomanda utilizatorilor sa foloseasca produsele Apple in situatii in care acestea s-ar strica, deci ea nu va ajunge in magazin.