iOS 9 poate fi instalat de oricine, dar oare merita ?

iOS 9 merita instalatiOS 9 poate fi instalat de catre oricine incepand de aseara, compania Apple lansand iOS 9 public beta pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile utilizatorilor din lumea intreaga dornici sa il testeze.

V-am spus aseara cum poate fi instalat iOS 9 public beta pe iPhone si iPad, insa chiar daca iOS 9 poate fi instalat de catre oricine, multi utilizatori se intreaba daca bataia de cap merita facuta sau nu in momentul de fata, iar acest articol are rolul de a va lamuri.

Inainte de a incepe va spun ca iOS 9 public beta este practic iOS 9 beta 3, compania Apple considerand in acest moment ca iOS 9 poate fi instalat de catre oricine deoarece sistemul sau de operare este suficient de stabil pentru a fi testat de catre utilizatorii normali de pe intregul glob.

Am impartit explicatiile in doua tipuri de utilizatori : cei normali care folosesc iDevice-urile doar pentru functiile lor normale; si cei entuziasti, dornici sa testeze functiile noi inaintea altora si dispusi sa accepte riscurile.

iOS 9 public beta nu este gandit pentru un utilizator obisnuit

Daca esti un utilizator obisnuit care isi folosesc iPhone-ul sau tableta iPad pentru utilizarea de aplicatii, navigarea pe internet apeluri telefonice si datele din terminale sunt importante pentru tine, atunci nu iti recomand sa instalezi iOS 9 public beta in terminalul tau.

Desi v-am spus in articolul privind impresiile iOS 9 beta 3 ca aceasta versiune a sistemului de operare este cea mai buna versiune beta lansata pana acum, totusi ea genereaza suficient de multe probleme pentru a nu fi instalata pe un terminal care il utilizati constant.

Daca veti dori sa instalati iOS 9 public beta pe terminalul vostru, atunci exista posibilitatea sa fiti nemultumiti de problemele generate, iar in aceasta situatie va trebui sa treceti printr-un complex proces de downgrade pe care probabil nu vi-l doriti.

iOS 9 public beta poate fi testat de catre entuziasti

Daca sunteti un entuziast care face jailbreak si abia asteapta sa incerce programe noi, atunci iOS 9 public beta este potrivit pentru tine, daca iti asumi si riscurile aferente lansarii unei versiuni beta a unui sistem de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri.

Da, iOS 9 public beta are diverse probleme de functionare, exact precum iOS 9 beta 3, insa daca faceti jailbreak, atunci sunteti obisnuiti cu acest gen de lucruri, iar un restore nu va sperie chiar atat de tare si nici pierderea unor date nu ar trebui sa fie o problema.

In cazul vostru iOS 9 public beta merita instalat pentru a va oferi posibilitatea de a testa noile functii ale iOS 9, asta daca nu cumva ati instalat deja vreo versiune beta.

Acestea fiind spuse, sper ca v-am lamurit, iar daca mai aveti alte intrebari privitoare la instalarea iOS 9, le astept in comentarii.

21 COMENTARII

  1. Nu il recomand….de fapt pentru cine are nervi tari..se poate incumeta.
    Versiunile beta nu sunt ok,din punctul meu de vedere.

  2. Se mișca destul de Ok pentru un beta. Nu ma pot obișnui cu faptul ca nu mai am contactele in multitasking ca si in iOS 8. De aceea cred ca as vrea sa revin la iOS 8

  3. Nu stiu ce sa zic.8.3 a fost cel mai ok ios 8.Cu 8.4 am lag dupa si in timp ce folosesc aplicatia music,apelurile se inchid subit,jongleaza foarte mult intre 3g si 2g bateria scade mult mai rapid..Nici ios9 nu e vreo solutie pentru mine avand mai multe probleme.

  4. Pentru mine merita !! Am facut greseala sa instalez iOS 8.4 pe iPhone 6 Plus , incalzeste de zici ca am M9 cu snapdragon 810 , cel putin cand folosesti gps , apple music , safari .
    Am inteles ca e normala incalzirea , dar iOS 8.4 incinge prea rau .
    Pacat de iOS 8.3 , am pierdut o versiune super buna .
    Eu am descarcat iOS 9 beta 3 ipsw 13A4293g , direct restore prin iTunes . Sunt probleme dar nu incinge , asa ca raman pe 9 beta .

  5. Se mișca binișor iOS 9 public beta. Mult mai bine decât versiunile beta anterioare. L-am folosit de aseară pana acum. Dar astăzi am dat restore la iOS 8.4 pentru ca deja nervii îmi erau puși la încercare :))

  6. Sunt multe chestii care nu funcționează
    Apelul whatsapp se Închide subit, apel FaceTime la fel, se blochează in aplicații, nu funcționează opțiune de dictat, rămâne blocat si multe altele

  7. Nu suna si nici nu vibreaza la anumite apeluri primite. Nu il pot folosi ca si telefon deci, am revenit la 8.4. Regret ios 8.3 dar asta este.

  8. Public beta pe naiba … Le-au dat in freza chinezii cu jailbreak-ul, cred ca e prima oara in istoria apple , cand cineva lanseaza jailbreak la o ora distanta de la lansarea oficiala a ios-ului. Eu zic ca este o vrajeala totala chestia cu ios beta public, nu stiu cei de la apple , cum sa mai faca sa mai renunte oamenii la jailbreak. Din 100% cei care si-au facut update la 9 beta , cel putin 10% vor ramane si restu vor trece … Posibil din cei 90% vre-o 2-3 % sa nu mai faca jailbreak dupa downgrade … Si asa au mai castigat un procent de 10 % din batalia contra jailbreak-ului! Clar ! Alta explicatie nu exista … Apple nu e microsoft , sa i-a parerile utilizatorilor , sau statistici.

  9. Are multe laguri … Dar este ok …singurul inconvenient este bateria care o mananca destul de repede.( iphone 6) folosit 3g nu 4g ..7 ore de la 100% la 10% dar nu intens folosit

  10. Instalat de dimineata pe iPhone 6 ..dezastru bateria si netul oscileaza 3g si 2g …in 7 ore gata bateria si nu folosit intens…plus lagg-uri …foarte urata treaba cu butonul de volum pt selfie …deci ramane downgrade …