iOS 9 poate fi instalat de oricine, dar oare merita ?

21

iOS 9 merita instalatiOS 9 poate fi instalat de catre oricine incepand de aseara, compania Apple lansand iOS 9 public beta pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile utilizatorilor din lumea intreaga dornici sa il testeze.

V-am spus aseara cum poate fi instalat iOS 9 public beta pe iPhone si iPad, insa chiar daca iOS 9 poate fi instalat de catre oricine, multi utilizatori se intreaba daca bataia de cap merita facuta sau nu in momentul de fata, iar acest articol are rolul de a va lamuri.

Inainte de a incepe va spun ca iOS 9 public beta este practic iOS 9 beta 3, compania Apple considerand in acest moment ca iOS 9 poate fi instalat de catre oricine deoarece sistemul sau de operare este suficient de stabil pentru a fi testat de catre utilizatorii normali de pe intregul glob.

Am impartit explicatiile in doua tipuri de utilizatori : cei normali care folosesc iDevice-urile doar pentru functiile lor normale; si cei entuziasti, dornici sa testeze functiile noi inaintea altora si dispusi sa accepte riscurile.

iOS 9 public beta nu este gandit pentru un utilizator obisnuit

Daca esti un utilizator obisnuit care isi folosesc iPhone-ul sau tableta iPad pentru utilizarea de aplicatii, navigarea pe internet apeluri telefonice si datele din terminale sunt importante pentru tine, atunci nu iti recomand sa instalezi iOS 9 public beta in terminalul tau.

Desi v-am spus in articolul privind impresiile iOS 9 beta 3 ca aceasta versiune a sistemului de operare este cea mai buna versiune beta lansata pana acum, totusi ea genereaza suficient de multe probleme pentru a nu fi instalata pe un terminal care il utilizati constant.

Daca veti dori sa instalati iOS 9 public beta pe terminalul vostru, atunci exista posibilitatea sa fiti nemultumiti de problemele generate, iar in aceasta situatie va trebui sa treceti printr-un complex proces de downgrade pe care probabil nu vi-l doriti.

iOS 9 public beta poate fi testat de catre entuziasti

Daca sunteti un entuziast care face jailbreak si abia asteapta sa incerce programe noi, atunci iOS 9 public beta este potrivit pentru tine, daca iti asumi si riscurile aferente lansarii unei versiuni beta a unui sistem de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri.

Da, iOS 9 public beta are diverse probleme de functionare, exact precum iOS 9 beta 3, insa daca faceti jailbreak, atunci sunteti obisnuiti cu acest gen de lucruri, iar un restore nu va sperie chiar atat de tare si nici pierderea unor date nu ar trebui sa fie o problema.

In cazul vostru iOS 9 public beta merita instalat pentru a va oferi posibilitatea de a testa noile functii ale iOS 9, asta daca nu cumva ati instalat deja vreo versiune beta.

Acestea fiind spuse, sper ca v-am lamurit, iar daca mai aveti alte intrebari privitoare la instalarea iOS 9, le astept in comentarii.