Microsoft Hololens – viitorul in fata ochilor tai (Video)

Microsoft HololensMicrosoft Hololens este un proiect initiat de catre Microsoft cu ceva timp in urma, compania americana incercand sa dezvolte o tehnologie care in viitor ne va permite sa interactionam cu interfete suspendate folosind simple gesturi sau miscari ale mainii.

In clipul video de mai jos aveti prezentat progresul facut in cadrul proiectului Microsoft Hololens pana acum, iar evolutia sa este uimitoare, asta in conditiile in care asemenea sisteme ne erau prezentate pana acum doar in filme stiintifico-fantastice.

In colaborare cu o universitate americana, cei de la Microsoft au reusit sa dezvolte sistemul Microsoft Hololens, astfel incat acesta poate proiecta acum diverse obiecte in fata ochilor, inclusiv corpul uman cu intreaga sa structura anatomica, incluzand aici fiecare fibra a muschilor.

Mai mult decat atat, Microsoft Hololens este capabil sa inregistreze informatii in legatura cu obiectele din jurul nostru si sa creeze elementele virtuale in raport cu ceea ce se afla in camera in care utilizam dispozitivul, astfel ca vorbim despre un sistem complex si inteligent.

Deocamdata Microsoft Hololens se afla la multe luni distanta de lansare, insa intregul proiect este extrem de important pentru evolutia omenirii si sunt sigur ca Microsoft va investi in continuare sume serioase de bani in el.