O comanda banala a Siri te poate pune intr-o mare incurcatura

Siri incarcare apelare servicii urgentaAsistentul personal Siri al companiei Apple pare sa aiba unele mici probleme care afecteaza modul de utilizare, iar acest lucru l-au descoperit in principal vorbitorii de limba engleza care s-au jucat cu asistentul celor de la Apple.

Daca saptamana trecuta Rihanna a fost umilita de Siri, astazi vorbim despre o simpla comanda data asistentului personal care are drept efect apelarea serviciilor de urgenta in doar cateva secunde, un operator al acestor servicii urmand a raspunde pentru a va intreba daca aveti probleme.

Ruland comanda Charge my phone to 100%, unii au descoperit faptul ca asistentul personal Siri a initiat un apel de urgenta la cateva secunde dupa interpretarea comenzii, aceasta procedura fiind anormala pentru asistentul personal disponibil pentru iDevice-urile Apple.

Unii au speculat faptul ca aceasta comanda ar fi fost implementata in secret pentru a le permite victimelor unor hoti sau rapitori sa cheme politia rapid, insa vorbim cel mai probabil despre o eroare de programare a serverelor companiei Apple si nimic mai mult de atat.

Aceasta nu este prima oara cand Siri reactioneaza aiurea la simple expresii rostite de catre utilizatori si daca unii s-ar fi asteptat sa vada la aceasta doar un raspuns hazliu de la asistent, iata ca in realitate un apel la serviciile de urgenta este initiat si el ar putea aduce amenzi pentru anumite persoane.