Un iPhone fara buton Home poate fi lansat multumita acestei tehnologii

iPhone fara buton HomeApple dezvolta un iPhone fara buton Home si daca pana acum a avut probleme in a implementa cititorul de amprente in ecran, ei bine multumita unei noi tehnologii dezvoltate de catre o companie terta acest lucru este posibil.

Sonovation este o companie care a dezvoltat o serie de senzori ultrasonici pe care Apple ii poate folosi pentru a citi amprente chiar si printr-un panou de protectie Gorilla Glass, astfel ca butonul Home poate fi eliminat cu usurinta de catre cei din Cupertino in viitorul apropiat.

Acesti senzori ultrasonici creeaza o imagine 3D a amprentei utilizatorului atunci cand acesta atinge o anumita regiune a ecranului, astfel ca utilitatea butonului Home ar fi mult redusa, Apple putand extinde dimensiunea ecranului terminalelor sale.

Though details on how it will work are sparse, Sonovation says its sensors are “capable of capturing fingerprint data into the ridges and valleys.” It also says 3D scanning can take place if a finger is wet, dirty or oily — all without compromising accuracy.

Desi unii ar fi tentati sa spuna ca Apple ar putea lansa un iPhone fara buton Home chiar anul acesta, realitatea este ca tehnologia este deocamdata departe de a fi pregatita pentru implementare intr-un smartphone atat de important, astfel ca am putea-o vedea in iPhone cel mai devreme in 2016.

Implementarea in iPhone depinde desigur si de capacitatea celor de la Sonovation de a dezvolta senzori care sa respecte specificatiile companiei Apple, dar care sa fie si dispusa sa ofere in exclusivitate tehnologia pentru terminale iPhone, asa ca exista multe conditii de indeplinit.

In ciuda acestui lucru, cred ca Apple va lansa un iPhone fara buton Home mult mai devreme decat isi imagineaza unii si chiar daca 2015 nu va fi anul in care noi il vom vedea, cred ca perioada maxima care ne desparte de aparitia sa este de 2 ani de zile.