Apple are o rezerva monetara de 203 miliarde de dolari

Apple 200 miliarde dolariApple are o rezerva monetara de 203 miliarde de dolari, cifra fiind calculata in baza celor mai recente rezultate financiare ale companiei si ea este una enorma, mai mare decat PIB-ul anual al Romaniei si al multor alte tari de pe planeta.

Rezerva monetara a companiei Apple a crescut cu peste 8 miliarde de dolari in ultimele trei luni de zile, asta desi profitul celor din Cupertino s-a apropiat de 11 miliarde de dolari, astfel ca acum Apple are o rezerva monetara ce se apropie de o treime din valoarea capitalizarii sale bursiere.

Desi cifra este enormal, doar 7.5% din intreaga valoare este reprezentata de lichiditati, restul fiind investitii pe termen lung sau scurt facute de catre compania Apple in locatii de pe intregul glob, deci practic Apple are sub 20 de miliarde de dolari in lichiditati.

Separat de acestea, valoarea proprietatilor detinute de catre compania Apple si a produselor din stocurile sale se apropie de 273 de miliarde de dolari, astfel ca vorbim despre o companie extrem de sanatoasa din punct de vedere financiara si cu un viitor stralucit in fata.

Compania Apple a reusit sa stranga o rezerva monetara atat de mare multumita vanzarilor de terminale iPhone si iPad din ultimii ani, iar dupa cum arata lucrurile acum, in trimestrele fiscale urmatoare cifra se va apropia incet, dar sigur, de 250 de miliarde de dolari.