Qualcomm WiPower aduce incarcarea wireless pe smartphone-urile cu carcase din metal

Qualcomm WiPowerQualcomm WiPower este o tehnologie de incarcare wireless prezentata in clipul video de mai jos, ea fiind capabila sa permita incarcarea wireless inclusiv a smartphone-urilor care au carcasa metalica, acesta fiind un avans tehnologic important.

Qualcomm WiPower este bazata pe un standard nou de incarcare numit Rezence, acesta fiind prezentat in ianuarie si dezvoltat de catre o organizatie din care mai fac parte si producatori importanti de smartphone-uri precum Samsung, Intel, Microsoft, LG, Asus, Lenovo sau Motorola.

Conform celor de la Qualcomm, tehnologia Qualcomm WiPower este capabila sa ofere aceeasi putere de incarcare wireless pentru terminale cu carcase din metal precum cea oferita pentru terminalele cu carcase din plastic, deci utilizatorii nu au ce pierde prin utilizarea sa.

Desi tehnologia Qualcomm WiPower este foarte importanta pe termen lung si cu siguranta va fi adoptata de multi producatori de smartphone-uri, deocamdata nu se stie cand ea ar putea fi implementata la scara laga in terminalele mobile lansate pe piata.

Qualcomm WiPower ar putea fi o solutie si pentru compania Apple in ideea implementarii de incarcare wireless pentru terminale mobile cu carcase din metal, insa din moment ce aceasta a fost dezvoltata de producatori de terminale Android, ea are sanse minime sa ajunga in iPhone.