Windows 10 a fost lansat de Microsoft

Windwos 10 lansatWindows 10 a fost lansat de Microsoft in cursul acestei zile, noua versiune a sistemului de operare fiind distribuita gratuit de catre compania americana pentru toti utilizatorii sistemelor de operare Windows 7 sau Windows 8.1 care au cumparat licente pentru ele.

Preluand o tactica pe care Apple a folosit-o cu succes pentru a-si face OS X-ul popular, compania Microsoft a decis sa ofere Windows 10 gratuit lumii intregi pentru a beneficia de un grad de adoptie foarte mare si cu siguranta multi utilizator vor profita de ocazie.

Daca de obicei Microsoft cerea peste 100 de dolari pentru actualizarile lansate pentru sistemele sale de operare, iata ca acum alege sa ofere gratuit imbunatatirile tehnologice gandite pentru utilizatori, astfel ca numarul persoanelor care vor adopta Windows 10 va creste.

Windows 10 poate fi instalat de oricine are cele mai recente actualizari instalate pentru Windows 7 sau Windows 8.1, o iconita pentru instalarea sistemului de operare fiind prezenta in taskbar cu titulatura Get Windows 10, accesarea sa rezervand o copie pentru descarcare si instalare.

Persoanele care au o versiune a Windows mai veche decat cele mentionate anterior vor trebui sa plateasca minim 110 dolari pentru cea mai ieftina versiune a sistemului de operare, astfel ca nu toata lumea va beneficia de “bunavointa” celor de la Microsoft.

Oferirea gratuita a Windows 10 este un prim pas facut de catre Microsoft spre a oferi gratuit viitoare actualizari ale sistemelor sale de operare, insa va fi nevoie de mult mai mult pentru a atrage si mai multi utilizatori la actualizarile importante.

Daca Microsoft va continua sa ceara preturi mari pentru actualizari, atunci putini utilizatori vor fi dispusi sa plateasca anual sute de dolari pentru a instala cea mai recenta versiunea a Windows, iar de aici se explica existenta numarului mare de calculatore care inca folosesc Windows XP.

12 COMENTARII

  1. Nu aș da la ora actuală nici măcar 10 lei pentru Windows-ul ăsta. Să îndrepte lucrurile enervante. În primul rând nu recunoaște plăcile de sunet externe. La mine am instalat-o, a mers puțin pe 5.1, apoi s-a sucit și a redat doar 2.0. Iar imprimanta nu am putut să o instalez de pe CD pentru că l-a luat drept virus. Se instalează de fiecare dată când pornesc imprimanta. Total enervant. Pe Windows 7 și Windows 8 nu am avut problemele astea. Nu doar că nu aș da bani pe așa ceva, dar mă gândesc tot mai serios să revin la Windows 7

  2. Am un laptop Dell din 2011 si nu au suport pentru Windows 8 la drivere. Deci sunt de acord cu egrimisu, producatorii trebuie sa isi actualizeze driverele

  3. L-ati instalat ? Mie nu mi-a aparut inca notificarea pentru instalare, mai trebuie facut ceva in afara de inscriere pentru notificare ?

  4. am instalat eu Win 10. In momentul in care incercam sa creez un folder nou se bushea Explorer-ul. In plus temperatura la nucleele procesoarelor a crescut cu 10 grade. Am revenit la Win 7.

  5. Cu toate astea, Windows are o cota de piata enorma, in conditiile in care pretul de achizitie este mare. Windows traieste pe mediul corporate, si nu pe cel consumer. Corporatiile cumpara licente in cantitati industriale. Ganditi-va cate licente cumpara Institutiile Europene, NASA, Guvernele, etc. Si toate o fac pentru ca s-au stabilit standarde in industria software, inginerii software sunt pregatiti pe Windows.

    Microsoft a lasat Windows-ul si celelalte produse sa fie “piratabile”, si pe termen scurt a avut pierdere, dar pe termen lung a avut beneficii… Fiecare student, elev, incepator in ale computerului a avut un Windows si un Office, iar oamenii astia sunt deja formati pentru produsele Microsoft. La vremea cand vor avea bani din salarii, isi vor cumpara produsele ca sa intre in legalitate, si totul merge bine.

    Ideea de a lasa Windows fara pret este benefica pentru toata lumea, si taie din elanul Android, nu din elanul Mac OS. In prezent Mac OS nu este competitorul Windows, ci este un sistem de operare de nisa.