Apple vrea sa lanseze o retea de telefonie mobila in Europa si SUA

Apple retea telefonie mobilaApple vrea sa lanseze o retea de telefonie mobila in Europa si SUA, fiind in momentul de fata in discutii avansate cu operatori de telefonie mobila pentru a deveni ea insasi un operator virtual de telefonie mobila pe cele doua continente.

Apple testeaza de ceva vreme o retea virtuala de telefonie mobila in SUA si Europa cu diversi parteneri si angajati, insa deocamdata sursele acestor informatii sustin ca Apple ar putea lansa noua sa retea de telefonie mobila abia peste 5 ani de zile.

Conform standardelor normale ale retelelor virtuale de telefonie mobila, compania Apple va inchiria “spatiu” in retelele de telefonie mobila din Europa si prin el va oferi propriile abonamente si planuri tarifare preplatite pentru convorbiri telefonice, internet, SMS, etc.

In momentul de fata nimeni nu stie sigur in cat timp ar putea lansa compania Apple aceasta retea, insa din moment ce ea este testata pe ambele continente, este clar ca se afla intr-un stadiu avansat de dezvoltare, deci probabil in maxim 5 ani va fi lansata.

Apple is in talks to launch a mobile virtual network operator (MVNO) service in the US and Europe. Sources close to Apple say the company is privately trialling an MVNO service in the US but is also in talks with telecoms companies in Europe about bringing the service there too.

Avand in vedere ca Apple are brevete de inventie inregistrate pentru lansarea de retele virtuale de telefonie mobila si ca de ani de zile se zvoneste ca americanii ar fi interesati de asa ceva, este clar ca ei doresc sa isi transforme posesorii de iDevice-uri in clienti ai serviciilor de telefonie mobila.

Cu peste 600 de milioane de iPhone si iPad-uri active la nivel global, compania Apple ar putea avea una dintre cele mai mari retele virtuale de telefonie mobila de pe planeta daca va reusi sa ofere suficiente motive utilizatorilor sai sa-i incerce serviciile.

Daca privim la cum a lansat Apple servicii noi in trecut, atunci putem trage concluzia ca aceasta retea virtuala de telefonie mobila va fi disponibila initial in anumite tari de pe planeta, deci ea ar putea ajunge in Romania abia peste minim 4 – 6 ani.

3 COMENTARII

  1. daca o sa ofere servicii ce alte retele de telefonie nu oferea sau mai ieftine(ceea ce nu cred ca fac ei) dece nu. la urma urmei consumatorul are de “castigat”.