Samsung Galaxy Note 5 va fi cel mai puternic smartphone de pe planeta

Samsung Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge imagini presaSamsung Galaxy Note 5 urmeaza sa fie anuntat pe data de 13 august de catre compania Samsung cel mai probabil impreuna cu Samsung Galaxy S6 Edge Plus si Samsung Galaxy S6 Plus, insa astazi aflam ce performante au primele doua dintre ele.

Conform celor de la AnTuTu, o companie care a dezvoltat software de bechmarking pentru terminale mobile, Samsung Galaxy Note 5 urmeaza sa fie cel mai puternic smartphone de pe planeta, in timp ce Samsung Galaxy S6 Edge Plus il va urma la o mica distanta.

Conform rezultatelor inregistrate intr-un benchmark facut folosind aplicatia celor de la AnTuTuSamsung Galaxy Note 5 a obtinut un scor de 69,702 puncte, in timp ce Samsung Galaxy S6 Edge Plus a obtinut un scor de 68,345 diferenta fiind insesizabila in lumea reala.

Samsung Galaxy S6 a obtinut in acelasi benchmark un scor de 67,520, deci cu 3.5% mai mic decat cel al Samsung Galaxy Note 5, iar si in acest caz diferenta este mult prea mica pentru a fi sesizata de catre vreun utilizator in folosirea obisnuita a terminalului sau.

Desi Samsung Galaxy Note 5 si Samsung Galaxy S6 Edge Plus au cu 1 GB RAM in plus fata de Samsung Galaxy S6, in realitate se pare ca aceasta diferenta hardware nu ofera vreun spor notabil de performanta, asa ca doar dimensiunea ecranelor va fi principala diferenta.

Samsung Galaxy Note 5 si Samsung Galaxy S6 Edge Plus vor avea procesoare Exynos 7420 cu 4 GB RAM si ecrane de 5.7 inch si 5.5 inch, restul caracteristicilir fiind identice intre ele, o diferenta majora fiind data de catre design-ul celor doua produse, ele fiind complet diferite.

Samsung Galaxy Note 5 si Samsung Galaxy S6 Edge Plus urmeaza sa fie cu 100 de euro mai scumpe decat Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge, astfel ca doar cei care vor intr-adevar terminale cu ecrane mari au o motivatie serioasa pentru a le cumpara, restul putand alege unul dintre terminalele lansate in aprilie.