Snapdragon 820 – competitorul chip-ului A9 in urmatorul an

Snapdragon 820Snapdragon 820 este denumirea noului chip dezvoltat de catre compania Qualcomm pentru implementare in smartphone-uri si tablete Android in urmatorul an, iar mai jos aveti prezentate specificatiile sale.

Incepand cu Snapdragon 820 compania Qualcomm va face trecerea la chip-uri FinFET de 14nm, compania luand decizia de a implementa procesoare de 64 biti cu doar patru nuclee numite Hydra, ele urmand a aduce un spor de performanta de aproximativ 35% fata de Snapdragon 810.

Separat de partea de procesare, pe partea grafica Snapdragon 820 ar urma sa contina placile grafice Adreno 530 care ar oferi un spor de performanta de aproximativ 40% fata de modelele anterioare, deci per total performantele ar trebui sa fie similare cu cele ale chip-ului A9.

Mai mult decat atat, noul chip Snapdragon 820 ar urma sa fie cu pana la 30% mai eficient din punct de vedere energetic fata de Snapdragon 810, deci baterii de o capacitate similara cu cele oferite acum ar trebui sa ofere o autonomie mult mai buna in utilizarea zilnica.

Continuand, Snapdragon 820 ar trebui sa ofere suport pentru RAM DDR4 dual-channel care atinge frecvente maxime de 1866 MHz, camere de 28 de megapixeli, inregistrare video 4K la 60 de cadre pe secunda si un senzor dedicat pentru inregistrarea de continut multimedia in conditii de luminozitate scazuta.

Snapdragon 820 1

Conform surselor acestor informatii, Snapdraagon 820 urmeaza sa fie prezentat la sfarsitul acestui an de catre compania Qualcomm, insa lansarea oficiala ar urma sa aiba loc abia in Q1 2016, astfel ca abia atunci vom vedea si primele smartphone-uri cu noul chip implementat.

In aceasta idee, Snapdragon 820 va ajunge abia in Samsung Galaxy S7, HTC ONE M10 si eventual alte smartphone-uri mai putin cunoscute, deci viitorul chip A9 al Apple va avea suficient timp pentru a domina piata smartphone-urilor in ceea ce priveste performantele.

Desi Snapdragon 820 se anunta a fi foarte interesant, se pare ca el are unele probleme cu supraincalzirea, ele nefiind la fel de mari precum cele ale Snapdragon 810, insa ar putea motiva Samsung sa evite si anul acesta compania Qualcomm.