Prima tableta iPad cu ecran OLED va fi lansata in 2016

5

Apple ThinkAnul 2015 a adus primul produs Apple cu ecran OLED, Apple Watch avand “onoarea” de a calca in picioare afirmatiile managerilor Apple privind acest tip de ecrane, iar 2016 urmeaza sa ne aduca noi produse care vor beneficia de aceasta tehnologie.

Conform directorului unei cunoscute agentii de monitorizare a pietelor terminalelor mobile, in 2016 compania Apple intentioneaza sa lanseze prima tableta iPad cu ecran OLED, lansarea unui iPhone cu acelasi tip de ecran nefiind scoasa din discutie in momentul de fata de parteneri.

Pentru a-si indeplini obiectivul, compania Apple ar fi contactat JOLED, sau Japan OLED, un consortiu format din Japan Display, Sony si Panasonic, scopul sau fiind de a deveni principalul producator de ecrane OLED pentru terminale mobile in viitorul apropiat, productia fiind initial planificata pentru 2017.

Avand in vedere ca Apple are nevoie de iDevice-uri cu cran OLED, JOLED a fost contactat, asa ca planurile sale au fost avansate si acum se estimeaza ca productia ecranelor OLED produse in fabricile sale ar urma sa inceapa in a doua sau a treia parte a anului 2016.

Conform informatiilor preluate pana acum, se pare ca JOLED va produce ecrane OLED de generatia a 6-a si fabricile sale sunt capabile sa produca nu mai putin de 5.5 milioane de unitati lunar, suficient cat sa acopere cererea pentru tabletele iPad pe intregul glob.

Desi cu siguranta interesante, informatiile de astazi sunt totusi contradictorii altora aparute cu cate saptamani in urma, acestea indicand faptul ca Apple ar fi interesata sa faca trecerea la ecrane IGZO pentru tabletele sale si pentru terminalele iPhone.

Fie ca va alege IGZO sau OLED, compania Apple va dori cu siguranta sa ofere cele mai bune componente pentru utilizatorii din lumea intreaga, astfel ca indiferent ce tip de ecrane vom vedea in viitoarele iDevice-uri, compania Apple va dori cu siguranta sa implementeze tehnologii noi care sa ofere o experienta de utilizare mai buna.