Prima tableta iPad cu ecran OLED va fi lansata in 2016

Apple ThinkAnul 2015 a adus primul produs Apple cu ecran OLED, Apple Watch avand “onoarea” de a calca in picioare afirmatiile managerilor Apple privind acest tip de ecrane, iar 2016 urmeaza sa ne aduca noi produse care vor beneficia de aceasta tehnologie.

Conform directorului unei cunoscute agentii de monitorizare a pietelor terminalelor mobile, in 2016 compania Apple intentioneaza sa lanseze prima tableta iPad cu ecran OLED, lansarea unui iPhone cu acelasi tip de ecran nefiind scoasa din discutie in momentul de fata de parteneri.

Pentru a-si indeplini obiectivul, compania Apple ar fi contactat JOLED, sau Japan OLED, un consortiu format din Japan Display, Sony si Panasonic, scopul sau fiind de a deveni principalul producator de ecrane OLED pentru terminale mobile in viitorul apropiat, productia fiind initial planificata pentru 2017.

Avand in vedere ca Apple are nevoie de iDevice-uri cu cran OLED, JOLED a fost contactat, asa ca planurile sale au fost avansate si acum se estimeaza ca productia ecranelor OLED produse in fabricile sale ar urma sa inceapa in a doua sau a treia parte a anului 2016.

Conform informatiilor preluate pana acum, se pare ca JOLED va produce ecrane OLED de generatia a 6-a si fabricile sale sunt capabile sa produca nu mai putin de 5.5 milioane de unitati lunar, suficient cat sa acopere cererea pentru tabletele iPad pe intregul glob.

Desi cu siguranta interesante, informatiile de astazi sunt totusi contradictorii altora aparute cu cate saptamani in urma, acestea indicand faptul ca Apple ar fi interesata sa faca trecerea la ecrane IGZO pentru tabletele sale si pentru terminalele iPhone.

Fie ca va alege IGZO sau OLED, compania Apple va dori cu siguranta sa ofere cele mai bune componente pentru utilizatorii din lumea intreaga, astfel ca indiferent ce tip de ecrane vom vedea in viitoarele iDevice-uri, compania Apple va dori cu siguranta sa implementeze tehnologii noi care sa ofere o experienta de utilizare mai buna.

5 COMENTARII

  1. Cum le mai stii tu pe toate srb 🙂 Ai vazut tu vreun iPhone 7 cu ecran de safir???
    Apple implementeaza AMOLED pentru alte motive, nu pentru ca safirul este opac… AMOLED-ul consuma mai putina energie, are culori aproape perfecte, are contrast infinit, are avantaje incontestabile in fata LCD-ului sau LED-ului. Apple nu va pune niciodata ecran din sticla de safir pe iPhone, cel putin pana cand pretul sticlei de safir ca scadea pana la minimul absolut, ceva de genul 3,21 dolari pe panou. Apple este interesata sa puna hardware cat mai ieftin, si sa il vanda cat mai scump. Nu trebuie sa invinovatesti compania, ea isi urmareste interesul actionarilor, care doresc profituri cat mai mari: costuri minime preturi maxime.

    Apple a asteptat ca AMOLEDul sa se ieftineasca si sa se maturizeze, insa ar fi incorect din partea lor sa il promoveze ca pe inovatia proprie.

  2. Bine srb, bine… Urmeaza sa vorbim peste vreo 2 ani, prin 2017. Cand vei vedea panouri de safir de dimensiuni mari ca cele ale unui iPhone, sa ma anunti si pe mine.