Productia iPhone 6S si iPhone 6S Plus a fost intarziata

productie iPhone 6S si iPhone 6S PlusProductia iPhone 6S si iPhone 6S Plus a fost intarziata de catre compania Apple din cauza unor aparente probleme aparute dupa initierea productiei de test pentru cele doua nou smartphone-uri care urmeaza sa apara pe piata in toamna.

Conform surselor din lantul de distributie al companiei Apple, Foxconn ar urma sa asambleze 60% din toate terminalele iPhone 6S, Pegatron 40% din rest, in timp ce iPhone 6S Plus ar urma sa fie asamblat in totalitate de catre Foxconn, o strategie similara fiind aplicata de Apple anul trecut.

In ciuda stabilirii rolurilor partenerilor pentru productia iPhone 6S si iPhone 6S Plus, se pare ca initierea acestui proces ar urma sa aiba loc la finalul lunii august si nu in partea de inceput, asa cum se specula pana acum in baza informatiilor venite de la aceeasi parteneri ai Apple.

Apple a redus deja productia de terminale iPhone 6 si iPhone 6 Plus pentru a putea fabrica in cantitati suficiente iPhone 6S si iPhone 6S Plus in vederea lansarii din toamna, insa ramane de vazut cate unitati vor fi disponibile pentru a indeplini planurile celor de la Apple.

In baza a ceea ce stim de anul trecut, Foxconn si Pegatron ar putea produce aproximativ 500.000 de unitati ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus pe zi, iar asta inseamna ca intr-o luna Apple ar putea avea 15 milioane de unitati disponibile si probabil asta sperau cei din Cupertino.

Avand in vedere aceasta amanare a productiei, este clar ca lansarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu va veni cu 15 milioane de terminale in stocurile din lumea intreaga, deci vom avea si anul acesta probleme cu acoperirea cererii, insa probabil toti se asteptau la asa ceva.

Acestea fiind spuse, Apple a luat decizia de a amana initierea productiei iPhone 6S si iPhone 6S Plus si acest lucru va fecta stocurile initiale de terminale.