iPhone 6S si iPhone 6S Plus – schimbarea majora pe care nu o vei observa

iPhone 6S si iPhone 6S Plus schimbare majoraiPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi lansate in cursul acestui an de catre compania Apple si vor veni cu o schimbare majora fata de iPhone 6 si iPhone 6 Plus, dar probabil voi nu o veti sesiza.

Mai exact, zilele acestea am aflat ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi cu 0.2mm mai groase decat iPhone 6 si iPhone 6 Plus si aceasta este o schimbare majora pe care o face compania Apple pentru terminalele sale, chiar daca la o prima vedere lucrurile nu par chiar atat de importante.

Zilele acestea am vazut imagini cu ecranul iPhone 6S ce are Force Touch si imagini cu panoul frontal al iPhone 6S, ambele informatii venind de la surse diferite, ambele surse confirmand faptul ca smartphone-urile vor fi cu 0.2mm mai groase decat predecesoarele lor.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi mai groase

Pentru cresterea grosimii iPhone 6S si iPhone 6S Plus au fost oferite doua explicatii pana in momentul de fata, prima dintre ele avand legatura cu intarirea rezistentei carcasei, cea de-a doua cu implementarea sistemului Force Touch, adica a unui chip nou in carcasa.

In baza primei explicatii, iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi cu 0.2mm mai groase deoarece Apple foloseste aluminiu 7000 pentru carcasa in ideea de a o face mai rezistenta si a impiedica indoirea relativ usoara a sa in momentul utilizarii de zi cu zi, schimbarea fiind de bun augur.

In cel de-al doilea caz, pe ecranul iPhone 6S si iPhone 6S Plus va fi lipit un modul Force Touch care adauga 0.2mm grosime pentru structura interna, dar ofera in schimb o suita intreaga de functii noi pe care le vom putea folosi in aplicatiile instalate in iOS 9.

Desi iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi cu 0.2mm mai groase, design-ul nu va fi modificat si noi nu vom putea observa diferenta cu ochiul liber, asa ca schimbarea nu va fi sesizabila pentru utilizatorii obisnuiti, asa ca ne putem bucura de noutati, dar ele nu ne vor afecta.

18 COMENTARII

  1. si iPhone 3g a fost putin mai gros fata de primul model. plus de asta inca 0,2mm nu mi se pare o schimbare atat de dramatica

  2. zoane: am o intrebare, nu stiu daca fregventezi site-ul yoda, e un tip care pretinde ca lucreaza intr-un gsm de 10 ani si e mare fan android (samsung) si tot pretinde ca piesele din IPhone, camera, ecranul sunt aceleasi de 4 ani si nimic nu-i schimbat. Si spune ca daca mergem cu un Iphone in oras cu un IPhone in mana cei care sunt experti rad de noi posesorii de IPhone cand vad telefonul (”ca e slab”) realizwz si eu ca nu e chiar asa, dar vroiam parerea unui expert.

  3. Daca vorbeste de iPhone 4S care a fost lansat in 2011, da ala are componente vechi de 4 ani, in rest… fiecare cu cat vrea sa vada.
    Nu mi-as bate capul prea tare, ca orice i-ai spune, el o s-o tina pe-a lui.

  4. 0,2mm nu o sa ma deranjeze dar ma gandesc daca o sa fie chiar asa de folisitor force touch-ul pe iPhone?!?
    Nu mai e asa de mult pana la lansare, chiar sunt curios ce mai aduc nou ca al meu iPhone 6 deja e promis ?.

  5. daca asta e doar inceputul iar Apple impreuna cu iPhone 7 vor sa scape de home button, acesta este demersul. Force touch anul acesta, iar in 2016 sapphire+renuntarea buon. Stim foarte bine ca Apple ne ofera cu jumatatile

  6. ideea e ca s-ar putea si Apple sa fie nevoita sa treaca la amoled din cauza safirului care nu e deloc la fel de transparent ca gorilla glass 3 sau 4 si automat le trebuie culori cat mai vibrante