iPhone 6S si iPhone 6S Plus – schimbarea majora pe care nu o vei observa

iPhone 6S si iPhone 6S Plus schimbare majoraiPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi lansate in cursul acestui an de catre compania Apple si vor veni cu o schimbare majora fata de iPhone 6 si iPhone 6 Plus, dar probabil voi nu o veti sesiza.

Mai exact, zilele acestea am aflat ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi cu 0.2mm mai groase decat iPhone 6 si iPhone 6 Plus si aceasta este o schimbare majora pe care o face compania Apple pentru terminalele sale, chiar daca la o prima vedere lucrurile nu par chiar atat de importante.

Zilele acestea am vazut imagini cu ecranul iPhone 6S ce are Force Touch si imagini cu panoul frontal al iPhone 6S, ambele informatii venind de la surse diferite, ambele surse confirmand faptul ca smartphone-urile vor fi cu 0.2mm mai groase decat predecesoarele lor.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi mai groase

Pentru cresterea grosimii iPhone 6S si iPhone 6S Plus au fost oferite doua explicatii pana in momentul de fata, prima dintre ele avand legatura cu intarirea rezistentei carcasei, cea de-a doua cu implementarea sistemului Force Touch, adica a unui chip nou in carcasa.

In baza primei explicatii, iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi cu 0.2mm mai groase deoarece Apple foloseste aluminiu 7000 pentru carcasa in ideea de a o face mai rezistenta si a impiedica indoirea relativ usoara a sa in momentul utilizarii de zi cu zi, schimbarea fiind de bun augur.

In cel de-al doilea caz, pe ecranul iPhone 6S si iPhone 6S Plus va fi lipit un modul Force Touch care adauga 0.2mm grosime pentru structura interna, dar ofera in schimb o suita intreaga de functii noi pe care le vom putea folosi in aplicatiile instalate in iOS 9.

Desi iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi cu 0.2mm mai groase, design-ul nu va fi modificat si noi nu vom putea observa diferenta cu ochiul liber, asa ca schimbarea nu va fi sesizabila pentru utilizatorii obisnuiti, asa ca ne putem bucura de noutati, dar ele nu ne vor afecta.