Cel mai mare producator de safir sintetic este din Rusia, produce panouri pentru Apple Watch

rusia safir apple watchMonocrystal este o companie ruseasca prezentata drept cel mai mare producator de safir sintetic de pe glob, iar conform unei investigatii facute de catre o publicatie ruseasca, Apple Watch ar folosi produsele sale.

Nimeni nu stie cate panouri din sticla de safir cumpara Apple de la Monocrystal, insa probabil vorbim despre o cantitate semnificativa din moment ce Apple vinde milioane de Apple Watch-uri in fiecare trimestru fiscal, iar rusii au anuntat o crestere a incasarilor in cursul anului 2014.

Avand in vedere ca partenerul initial al Apple, GT Advanced, a intrat in faliment deoarece nu si-a indeplinit obligatiile fata de cei din Cupertino si nu a mai primit banii promisi de catre acestia, Monocrystal a fost alegerea urmatoare si se pare ca Apple nu a gresit cu ea.

Rusii au o capacitate de productie foarte mare, insa sunt doar unul dintre furnizorii de panouri din sticla de safir pentru Apple Watch, dar asta doar deocamdata deoarece ei intentioneaza sa isi creasca cu 25% capacitatea de productie pana la finalul anului.

The Russian company “Monocrystal”, a manufacturer of synthetic sapphire for high-tech applications in electronics, optical devices and metallization pastes for solar cells, which supplies sapphire glass for the Apple Watch, has been recognized as the largest manufacturer in the world; the annual revenue of the company reached $87 million.

Apple Watch s-a dovedit a fi un succes pentru compania Apple, iar asta pentru ca vorbim despre un produs dintr-o categorie complet noua care a “eclipsat” vanzarile produselor similare existente pe piata, dar asta doar in perioada lansarii, asa ca ramane de vazut cum vor evolua vanzarile sale.

1 COMENTARIU