Carcasa iPhone 6S a fost analizata sub microscop, iata materialele care o compun

carcasa iPhone 6S analizata microscopCarcasa iPhone 6S a fost analizata sub microscop din moment ce noul smartphone este in plin proces de productie in China, iar multumita imaginilor din acest articol puteti vedea cum arata compozitia materialelor, dar si cum a gandit Apple o componente mai rezistenta.

V-am spus deja ca iPhone 6S este de 2 ori mai rezistent decat iPhone 6 multumita faptului ca Apple foloseste un material numit aluminiu 7000 pentru aceasta componenta, evitand practic un nou scandal bendgate cu viitoarele sale dispozitive.

Conform testelor facute sub microscop dar si celor facute cu un dispozitiv numit ZRF analyzer, carcasa iPhone 6S este compusa din 92.8% aluminiu si 6.1% zinc pentru a fi mai solida, insa se pare ca acesta compozitie difera, in anumite componente existand si fier.

Conform celor care au analizat carcasa iPhone 6S la microscop, nivelul de fier din carcasa ajunge la 8% in anumite cazuri, insa el difera de la o componenta la alta, introducerea sa timpul procesului de fabricatie avand rolul de face manipularea metalului mult mai usoara.

Separat de toate acestea, carcasa iPhone 6S este acoperita cu un strat de oxid de aluminiu anodizat, acesta avand o grosime de aproximativ 10 microni, rolul sau fiind de a impiedica intr-o anumita masura corodarea carcasei, insa el usureaza in acelasit timp si colorarea componentei.

carcasa iPhone 6S analizata microscop 1

Desi Apple a negat vehement faptul ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus au o problema cu indoirea carcasei, informatiile de astazi confirma faptul ca problema este cat se poate de reala, dar ea nu va mai exista in iPhone 6S si iPhone 6S Plus multumita aluminiului 7000.

Desigur ca desi iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi mai rezistente ca predecesoarenele lor, asta nu inseamna ca veti putea bate cuie cu viitoarele produse ale companiei Apple, insa cu siguranta nu veti mai avea aceeasi teama de a le plasa in diverse buzunare ale hainelor voastre.

Inainte sa inchei va reamintesc faptul ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au exact acelasi tip de carcasa, doar dimensiunea fiind diferita.

14 COMENTARII

  1. Nu cred ca doar materialul face iPhone 6S mai rezistent la indoire . Componentele aliajului sunt ordinare si nu confera cine stie ce rezistenta . Nu exista nici magneziu nici titan ca sa se intample asta . Mai importante mi se par micile ranforsari suplimentare din carcasa , pe care le-ai mentionat odata .

  2. Din perioada “Functia de utilizare a unui phablet cu o singura mana este incredibil de stupida alaturi de ecranele mari care sunt si mai stupide”

    “Smartphone-urile cu ecrane gigant sunt grozave si toata lumea isi doreste sa stea cu o farfurie un smartphone imens la ureche, nu? Ei bine… lucrurile nu stau chiar asa, iar o functie implementata in Samsung Galaxy Note 3 demonstreaza faptul ca ecranele imense nu sunt grozave. Daca va uitati la clipul video de mai sus, veti observa ca in Samsung Galaxy Note 3 a fost implementata o optiune care permite micsorarea ecranului pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a utiliza aplicatiile cu o singura mana.”

  3. Stiu ca vei sterge comentarile…nu e problema…doar ma amuz ca de fiecare data de aceste schimbari facute de fanii Apple la declaratii…

    Nu o lua ca un atac personal, dar in sinea ta stii ft bine ca am dreptate,desi nu vei recunoaste niciodata.

  4. Am puterea sa recunosc faptul ca am gresit atunci.
    Am mai spus eu in 2010 ca tabletele iPad sunt inutile si mi-am schimbat parerea, dar iPhone 6 Plus a facut tableta iPad inutila asa ca am vandut-o.
    As a side note, cate personalitati ai tu? Email-ul cu care ai comentat aici era blacklisted pentru ca ai injurat sau jignit la un moment dat si unele comentarii au ramas in spam. Eu inteleg ca vrei sa faci trolling, dar o sa trebuiasca sa-ti alegti si alt nickname in viitorul apropiat.

  5. Interpretezi gresit Zaone, nu urmaresc sa fac trolling.
    Daca chiar as vrea sa fac trolling as putea comenta de pe mai multi conturi si sa fie totul mult mai agresiv sa ii provoc pe toti.

    Daca am cu cine sa discut despre un subiect o fac..daca imi raspunde vreun fanatic îi raspund in acelasi mod.

    Am vrut doar sa te intreb pt ca stiam ft bine ca erai total impotriva ecranelor de dimensiuni mari.

  6. @Eugeorge:disqus tu chiar traiesti sa dai contre si sa demonstrezi faniilor apple ca nu-s de treaba…asa ca apple?. eu am fost in urma cu 4 ani total impotriva apple si mi se parea ceva de neconceput sa platesc ptr sofware. acuma cand platesc ptr software sunt bucuros ca pot ajuta unii dezvoltatori financiar si nu imi pare rau deloc…si ce sa faca acuma??? sa ma bat singur ca am gandit asa inainte? ?

  7. EuGeorge este exact trolerul (valiza) caruia ii pute absolut orice. Nimic nu este ok, deviceurile apple sunt cacao, win e peste osx, samsung bate tot, ios e puscarie, macurile sunt mizerii, Cook e gay, iphone=manele…
    Eu sper ca este platit ca sa fie Gigi Contra si tolerat de Zaone ca sa ne amuzam noi, cititorii.

  8. Cred ca exagerezi. De cele mai multe ori @Eugeorge:disqus spune corect ceea ce spune; este adevarat ca mesajele lui sunt critice, dar asta vine exact ca o contra-reactie a mesajelor celorlalti referitoare la Android/Samsung/Google, pentru care (exact cum ai scris tu) :

    Nimic nu este ok, deviceurile apple Samsung sunt cacao, win e peste cu mult sub osx, samsung apple bate tot, ios android e puscarie, macurile orice nu este Mac sunt mizerii, […]…

    Mie mi-ar parea rau ca @Eugeorge:disqus sa nu mai comenteze… Cred ca acceptarea libertatii de exprimare a celuilalt este o calitate definitorie a maturitatii fiecaruia dintre noi. Desigur, cu anumite limite 🙂