Samsung pregateste o tableta cu ecran de 18.4 inch

Samsung tableta 18.4 inchSamsung se pregateste sa aduca pe piata o tableta cu ecran de 18.4 inch si nu, nu vorbim despre un laptop, ci despre o tableta in adevaratul sens al cuvantului, aceasta urmand a rula sistemul de operare Android 5.1 Lollipop si a avea un ecran tactil.

Avand numele de cod SM-T670, tableta celor de la Samsung are un ecran TFT LCD cu rezolutie 1080p, 1920 x 1080 pixeli, un proesor octacore de 64 biti Exynos 7580 tactat la 1.6 GHz, 2 GB RAM, o baterie de 5700 mAH, camera principala de 8 megapixeli si camera frontala de 2.1 megapixeli.

Ca sa fiu complet sincer mi se pare ciudat faptul ca Samsung implementeaza 4 GB RAM intr-un smartphone si doar 2 GB RAM intr-o tableta, iar daca ne uitam la faptul ca bateria este injumatatita fata de ce a iPad, zvonul inceapa sa isi piarda serios din credibilitate.

In ciuda acestui lucru, continui si va spun ca tableta urmeaza sa aiba o latime de 45.18 centimetri, o inaltime de 27.58 centimetri si o grosime de 11.9 milimetri, deci vorbim practic despre o tableta lata de aproape jumatate de metru care probabil nu va rula Android-ul grozav.

Samsung a lansat deja pe piata o tableta care are ecran de peste 12 inch, iar lansarea uneia cu un ecran de 18.4 inch pare a fi o nebunie, mai ales ca ea ar putea fi utila doar pentru companii sau mediul educational in ideea de a permite mai multor persoane sa o foloseasca simultan.

Deocamdata nu se stie cand ar urma sa fie lansata noua tableta a celor de la Samsung sau la ce pret ar urma sa fie ea pusa ea in vanzare de catre coreeni, insa cred ca are putine sanse sa apara.

1 COMENTARIU

  1. Nu e deloc o nebunie . Am un laptop de 18.4 si nu mi se pare deloc mare ecranul ca sa il utilizezi ca o tableta. Totul e sa-i gasesti o intrebuintare unei astfel de tablete . Din pacate in momentul asta nici Android si nici iOS nu sunt capabile de a face o tableta productiva . Totusi ecranul mare , , eventual insotit de un digitizer de calitate si un stylus este clar un avantaj – poti chiar face CAD sau editare foto-audio-video la un anumit nivel . Plus multi-windows , multitasking .