Tim Cook rupe traditia Apple intr-o incercare de a opri scaderea pretului actiunilor

Tim Cook pret actiuni ApplePretul actiunilor companiei Apple a scazut cu aproape 20% in ultima luna si asta pe fondul numeroaselor speculatii facute de catrea analisti cu privire la aparitia iPhone 6S si o posibila dezamagire in ceea ce priveste vanzarile sale in toamna acestui an.

Pe fondul unor probleme care afecteaza pietele globale, in special cea din China, pretul actiunilor Apple a scazut in continuare in cursul acestei zile, iar problema este atat de mare incat timp Cook a “rupt” traditia Apple de a nu comenta evolutia pietelor si a oferit cateva detalii despre evoutia financiara a Apple.

Pentru cei de la CNBC si in special emisiunea binecunoscutului analist financiar Jim Cramer, Tim Cook a afirmat ca Apple a avut parte de performante financiare foarte bune in China in ultimele saptamani, activarile de terminale iPhone crescand constant in utlima perioada.

Tim Cook sustine ca in ultimele 2 saptamani App Store China a inregistrat cea mai buna evolutie financiara din intreaga sa existenta, afirmand ca in tara exista potential enorm de crestere in urmatorii ani, Apple fiind convinsa poate inregistra performante foarte bune.

scrisoare Tim Cook pret actiuniMai exact, Tim Cook sustine ca penetrarea scazuta a retelelor 4G LTE si o crestere a puterii de cumparare a clasei de mijloc vor contribui la o crestere a performantelor financiare pentru compania Apple, insa acum ramane de vazut daca investitorii vor fi de acord cu el.

Este neobisnuit ca Apple sa ofere informatii de acest gen intre conferintele pentru prezentarea rezultatelor financiare trimestriale, insa pretul actiunilor Apple a scazut atat de mult incat o alta solutie nu parea viabila pentru linistirea investitorilor.