Windows 10 a fost interzis pe unele trackere de torrente

Windows 10 interzis website torrenteWindows 10 a fost interzis de catre unele website-uri pentru torrente din cauza informatiilor despre utilizatori care sunt transmise de catre sistemul de operare spre serverele Microsoft si mai apoi spre organizatii care lupta impotriva acestui fenomen.

Pana in momentul de fata cateva dintre cele mai importante trackere de torrente au interzis sistemul de operare in accesarea retelelor pentru transferul de date, astfel ca multi utilizatori s-au aflat in imposibilitatea de a mai descarca orice folosind trackerele respective in ultimele zile.

V-am spus acum cateva saptamani ca Windows 10 poate sterge programele pirat din calculatoare fara ca utilizatorii sa stie, insa aceasta este doar o parte din intreaga problema, la mijlocul interzicerii sistemului de operare stand faptul ca Windows 10 colecteaza foarte multe informatii.

Mai mult decat atat, se pare ca Windows 10 transfera acele informatii catre Microsoft si alte companii in ciuda activarii setarilor de intimitate de catre utilizatori pentru a preveni acest transfer de date, astfel ca impiedicarea partajarii de date necesita o munca foarte complexa de a modifica fisiere din Windows.

Unfortunately Microsoft decided to revoke any kind of data protection and submit whatever they can gather to not only themselves but also others. One of those is one of the largest anti-piracy company called MarkMonitor. We have also found [Windows 10] will be gathering information on users’ P2P use to be shared with anti piracy groups.

Desi in anii anteriori Windows-urile colectau informatii similare, se pare ca in Windows 10 exista un sistem de colectare ceva mai extins, mai multe date fiind partajate catre companii terte fara ca utilizatorii sa stie, iar multe trackere incearca sa se protejeze de autoritatile care inearca sa le inchida.

Acestea fiind spuse, principala problema este faptul ca Microsoft partajarea datele cu diverse companii, ca de colectat le colecta de ani de zile, insa nimeni nu va opri aceasta procedura prea curand.