iPhone 6S – camera de 12 megapixeli confirmata de partenerii Apple

iPhone 6S camera 12 megapixeliiPhone 6S va avea camera de 12 megpaixeli si acest lucru l-am auzit initial acum cateva luni de zile, insa astazi avem si o prima confirmare a faptului ca viitorul smartphone Apple va avea intr-adevar aceasta componenta implementata.

Conform uneia dintre persoanele care lucreaza la partenerii Apple care produc camera iPhone 6S, cei din Cupertino au cerut un senzor de imagine capabil sa preia mai multa lumina in timpul inregistrarii pozelor, dar si lentile capabile sa functioneze impreuna cu acest senzor.

Apple a comandat de la partenerii sai lentile cu 5 elemente care functioneaza cu senzori de 12 megapixeli pentru camere dedicate smartphone-urilor, aceste componente fiind deja in proces de productie in masa in cadrul fabricilor partenerilor celor din Cupertino.

iPhone 6S cu camera de 12 megapixeli a fost confirmat

Desi camera iPhone 6 are tot 5 elemente, camera iPhone 6S de 12 megapixeli are acelasi numar de elementi dar un senzor de imagine nou si aceste elemente ar fi fabricate dintr-un material superior pentru a capta mai multa lumina ambientala in timpul inregistrarii pozelor.

The camera on the next iPhone will have a bigger sensor that can take in more light, and a lens that’s designed to work with that improved sensor. Apple is currently ordering suppliers to produce five-element lenses for the iPhone 6S that are designed to work with 12-megapixel camera sensors, a person within Apple’s supply chain told Business Insider.

Separat de modulele pentru camera folosite in actualele terminale si de cele care urmeaza sa fie folosite in camera de 12 megapixeli a iPhone 6S, pentru iPhone 7 compania Apple a comandat module pentru camera care au 6 elemente in interior, ele captand si mai multa lumina.

Partea interesanta este ca Samsung, OnePlus si alti producatori de smartphone-uri au implementat deja in propriile produse module de camera care au 6 elemente in interior si ofera o calitate mult mai buna pentru inregistrarea pozelor, dar Apple deocamdata nu va face acest salt.

Era de asteptat ca iPhone 6S sa aiba o camera mai buna decat iPhone 6 si in baza acestor informatii aflam ca pozele inregistrate de el vor fi mai clare si mai luminoase, chiar mai bune inclusiv in conditii de luminozitate scazuta.