Fosti angajati Foxconn au fost condamnati pentru modificarea “identitatii” a 9000 de iPhone-uri

iPhone Beijing14 persoane, dintre care 8 fosti angajati ai companiei Foxconn, au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea pentru schimbarea “identitatii” a nu mai putin de 9000 de terminale iPhone pentru a le vinde in China.

Vorbim despre terminale iPhone cumparate in SUA care un contineau certificatele necesare pentru a functiona pe retelele de telefonie mobila din China, ele fiind modificate de catre aceste persoane pentru a putea fi utilizate in China unde au fost revandute pentru un profit serios.

Cateva dintre acele persoane au accesat ilegal bazele de date ale Foxconn pentru a fura certificate de identificare pentru terminale iPhone, acestea fiind folosite pentru a face conversia dispozitivelor si a le activa in China pentru a functiona pe retelele de telefonie locale.

468,750 de dolari au fost generati de catre vanzarea acestor terminale iPhone in China in aproximativ 5 luni de zile, perioada in care grupul a fost activ, suma reprezentand profitul generat din vanzarea smartphone-urilor care au costat in SUA pana in 6.3 milioane de dolari.

A court in the central Chinese city Zhengzhou sentenced 14 people – including eight former Foxconn employees – to various sentences for hacking into the database of the Taiwanese electronics assembler to steal digital identity certificates. Those certificates allowed the accused to turn iPhones purchased in the U.S. – totaling about 9,000 handsets in all — into devices that work on Chinese telecom networks, the court found.

Aceasta este prima oara cand un asemenea caz ajunge in atentia presei si prima oara cand o condamnare de acest gen a fost data, asta desi infractiunile au fost comise intre anii 2011 si 2012, deci cu peste 3 ani de zile in urma, ciudata fiind furnizarea informatiilor doar astazi.

Acestea fiind spuse, iata ca Foxconn nu priveste cu ochi prea buni afacerile celor care schimba identitatile terminalelor iPhone pentru a genera profit din revanzarea lor si e posibil ca in viitor sa auzim despre noi cazuri similare.