Tidal incearca sa isi creasca popularitatea atacand Apple

Tidal mesaj stream DrakeTidal este unul dintre serviciile competitoare ale Apple Music, el permitandu-le utilizatorilor din lumea intreaga sa faca streaming audio pentru zeci de milioane melodii, Jay-Z si Beyonce fiind fondatorii companiei ce il detine.

Weekend-ul acesta Tidal a sustinut in New Orleans o initiativa a lui Lil Wayne numita Lil Weezyana Fest, acesta invitand in oras o serie de artisti extrem de cunoscuti pentru a sustine conerte menite sa tranga bani pentru copiii afectati de distrugerilr provocate de catre uraganul Katrina.

Tidal a transmis in direct pe internet intregul eveniment, mai putin prestatia artistului Drake, compania publicand un mesaj destul de controversat in momentul in care acesta a urcat pe scena, sustinand ca Apple nu ii permite sa ii transmita pe internet melodiile, amenintand-o cu un proces de 20 de milioane de dolari daca o face.

Cei de la Apple au negat aceasta informatie printr-un jurnalist american, iar managerul lui Drake a luat toata vina asupra sa, sustinand ca nu putea s ale permita celor de la Tidal sa faca streaming-ul din moment ce ei nu aveau vreun control asupra imaginii sale si a tot ceea ce era transmis.

Apple is interfering with artistry and will not allow this artist to stream.Sorry for Big Brother’s inconvenience. Tidal saw the opportunity to take a situation and spin it in their favor as a publicity stunt. We have all the email receipts and written correspondence that took place with said, blocked performance.

Din acest punct totul merge pe diverse cai si oamenii raman fara o impresie clara asupra motivatiei din spatele refuzului de a transmite prestatia artistului Drake, fiecare parte sustinandu-si povestea, cei de la Tidal afirmand ca au si email-uri care dovedesc amenintarea Apple, dar ca nu doresc sa le faca publice.

Daca Tidal a mintit intr-adevar cand a intrerupt stream-ul si se foloseste de popularitatea Apple pentru a-si face reclama, atunci cei din Cupertino cu siguranta vor actiona legal competitorul.