Prima Pagina Apple Music Tidal incearca sa isi creasca popularitatea atacand Apple

Tidal incearca sa isi creasca popularitatea atacand Apple

Tidal mesaj stream DrakeTidal este unul dintre serviciile competitoare ale Apple Music, el permitandu-le utilizatorilor din lumea intreaga sa faca streaming audio pentru zeci de milioane melodii, Jay-Z si Beyonce fiind fondatorii companiei ce il detine.

Weekend-ul acesta Tidal a sustinut in New Orleans o initiativa a lui Lil Wayne numita Lil Weezyana Fest, acesta invitand in oras o serie de artisti extrem de cunoscuti pentru a sustine conerte menite sa tranga bani pentru copiii afectati de distrugerilr provocate de catre uraganul Katrina.

Tidal a transmis in direct pe internet intregul eveniment, mai putin prestatia artistului Drake, compania publicand un mesaj destul de controversat in momentul in care acesta a urcat pe scena, sustinand ca Apple nu ii permite sa ii transmita pe internet melodiile, amenintand-o cu un proces de 20 de milioane de dolari daca o face.

Cei de la Apple au negat aceasta informatie printr-un jurnalist american, iar managerul lui Drake a luat toata vina asupra sa, sustinand ca nu putea s ale permita celor de la Tidal sa faca streaming-ul din moment ce ei nu aveau vreun control asupra imaginii sale si a tot ceea ce era transmis.

Apple is interfering with artistry and will not allow this artist to stream.Sorry for Big Brother’s inconvenience. Tidal saw the opportunity to take a situation and spin it in their favor as a publicity stunt. We have all the email receipts and written correspondence that took place with said, blocked performance.

Din acest punct totul merge pe diverse cai si oamenii raman fara o impresie clara asupra motivatiei din spatele refuzului de a transmite prestatia artistului Drake, fiecare parte sustinandu-si povestea, cei de la Tidal afirmand ca au si email-uri care dovedesc amenintarea Apple, dar ca nu doresc sa le faca publice.

Daca Tidal a mintit intr-adevar cand a intrerupt stream-ul si se foloseste de popularitatea Apple pentru a-si face reclama, atunci cei din Cupertino cu siguranta vor actiona legal competitorul.