iPad Pro va intra in productie in octombrie

ipad pro lansare toamnaiPad Pro este tableta cu ecran de 12.9 inch pe care compania Apple se pregateste sa o lanseze pe piata in cursul acestui an, iar conform unor informatii furnizate astazi, in baza unor detalii oferite de catre surse apropiate Apple, primele componente pentru ea vor fi livrate in septembrie.

Apple le-ar fi cerut partenerilor sai sa produca si sa furnizeze primele componente pentru iPad Pro in cursul lunii viitoare catre cei de la Foxconn, iar in functie de data de livrare, productia urmeaza sa inceapa in Asia cel mai tarziu in cursul lunii octombrie.

Avand in vedere ca iPad Pro nu este un produs dedicat publicului larg, compania Apple ar fi cerut fabricarea a doar 1 milion de unitati pe luna pana la sfarsitul anului, astfel ca Apple nu se asteapta la vanazari foarte mari pentru viitoarea sa tableta in momentul lansarii.

Separat de acestea, iPad Pro urmeaza sa foloseasca o noua tehnologie numita GFF, aceasta fiind folosita pentru a crea panouri tactile mult mai bune decat cele folosite pentru iPad Air sau iPad Mini, zvonuri privind utilizarea lor aparand si in cursul lunilor trecute pe internet.

Tehnologia GFF este ideala pentru tabletele care functioneaza cu ajutorul stylus-urilor si deja stim ca iPad Pro va avea un stylus deoarece ecranul sau de 12.9 inch este atat de mare incat manipularea sistemului de operare s-ar putea dovedi a fi prea dificila.

Deocamdata compania Apple nu a anuntat posibila data de lansare a iPad Pro, insa ne putem astepta ca ea sa apara pe piata in luna noiembrie, dupa o prezentare ce ar urma sa aiba loc in luna octombrie.