Apple a angajat un important inginer Microsoft specializat pe realitate augmentata

realitate virtuala iOS 9Acum cateva luni de zile au aparut primele zvonuri conform carora iOS 9 urmeaza sa includa un sistem de realitate augmentata pentru Apple Maps, insa compania Apple inca nu l-a prezentat oficial, dar confirma partial aceste speculatii cu angajarea unui fost inginer important al Microsoft.

Nick Thompson este un fost inginer principal al Microsoft care a lucrat un echipa ce dezvolta HoloLens in cadrul companiei din Redmond, el fiind specializat in sisteme audio, specializare pe care si-a si facut toata munca in cadrul Microsoft de-a lungul celor 2 ani de angajare.

Inainte de a se angaja in cadrul Microsoft Thompson a fost angajat timp de 7 ani in cadrul Apple si a contribuit la implementarea unor functii audio ale Mac/Apple TV-urilor, astfel ca vorbim pentru el doar despre o revenire la compania care l-a ajutat sa se dezvolte.

Desi aceasta angajare este o noua dovada a faptului ca Apple este interesata in dezvoltarea de sisteme de realitate augmentata, ea cu siguranta nu este prima, cei din Cupertino cumparand in trecut o companie numita Metaio care este specializata pe acest tip de sisteme.

“Based on recent acquisitions of augmented reality companies, hiring of a key Microsoft Hololens employee, and conversations with industry contacts within the virtual and augmented reality spaces, we believe Apple has a team exploring the AR space,” Munster said in a note to clients today.

Cu Metaio Apple a cumparat si 171 de brevete de inventie care o ajuta sa dezvolte un sistem avansat de realitate augmentata, el putand fi combinat cu sistemul de control prin gesturi obtinut prin achizitionarea PrimeSense in 2013, deci Apple ar avea posibilitatea de a revolutiona modul in care folosim iOS-ul.

In Apple Maps Apple ar putea oferi posibilitatea de a utiliza camera si pentru a vizualiza informatii detaliate despre punctele de interes din jurul nostru, insa ramane de vazut cand va fi disponibila aceasta functie, asta deoarece nu se mai pune problema “daca” ea va fi oferita.