KeyRaider – cum verifici daca ai fost infectat pentru a preveni furtul contului iCloud

KeyRaider malware verificare infectare cont furat iCloudKeyRaider este de departe cel mai periculos malware dezvoltat vreodata pentru sistemul de operare iOS care ruleaza pe iPhone sau iPad, iar acum va spun si cum aflati daca aveti terminalul infectat sau nu de acest software.

KeyRaider a stat la baza celui mai mare furt de conturi iCloud din istorie, cu peste 225.000 de Apple ID-uri compromise pana acum pentru utilizatori din 18 tari de pe glob, peste 90% dintre acestia fiind din China, deci teoretic ar trebui sa fiti feriti de infectare.

Daca totusi doriti sa vedeti daca KeyRaider v-a infectat sau nu iDevice-ul, atunci exista o procedura simpla pe care o puteti face pentru a afla imediat in ce situatie va aflati si daca trebuie sa schimbari rapid parola Apple ID-ului vostru pentru a nu ramane fara el.

Aceasta metoda va spune daca terminalul vostru este infectat si in baza ei nu va mai trebui sa folositi website-ul recomandat de catre mine ieri pentru a vedea daca hackerii au Apple ID-ul vostru in baza lor de date impreuna cu parola asociata pentru a il accesa fara probleme.

Cum vad daca sunt infectat de KeyRaider malware

  1. Deschideti aplicatia Cydia.
  2. Instalati OpenSSH.
  3. Conectati-va la OpenSSH pe terminalul vostru cu username root si parola alpine.
  4. Navigati catre folderul /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/ folosind terminalul de comanda si comanda cd /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/.
  5. Acum rulati comanda grep -Hrn text . . In locul textului va trebui sa introduceti urmatoarele cuvinte pentru fiecare rulare de comanda : wushidou/gotoip4/bamu/getHanzi.
  6. Daca este descoperita infectare, atunci stergeti fisierul dylib si cel .plist asociat, apoi reporniti terminalul.

Separat puteti sa va accesati manual fisierele de sistem ale iOS folosind iFunbox, iExplorer sau orice alt program si sa cautati in fisierele din folderul mentionat anterior acele cuvinte care indica faptul ca terminalul vostru a fost infectat.

Acestea fiind spuse, puteti afla rapid daca ati fost infectat de catre KeyRaider sau nu.