KeyRaider – cel mai periculos malware pentru iOS si cel mai mare furt de conturi iCloud din istorie

KeyRaider malware furt iCloudKeyRaider este cel mai periculos malware pentru platforma iOS creat vreodata, iar aseara v-am spus cum puteti afla daca al vostru cont iCloud a fost furat de catre hackerii chinezi care l-au creat sau nu.

V-am spus saptamana trecuta ca 225.000 de conturi iCloud au fost furate de catre hackeri cu ajutorul acestui malware numit KeyRaider si v-am spus ca in anumite cazuri utilizatorii au fost obligati sa plateasca bani pentru a-si recupera terminalele, acestea fiind blocate prin Find My iPhone de catre hackeri.

Daca sunt complet sincer pot spune ca atentia de care KeyRaider  are parte acum imi aduce aminte de pozele nud cu vedete ale Hollywood publicate anul trecut in aproximativ aceeasi perioada, atunci imaginea Apple fiind afectata serios de scandal, insa acum Apple nu este vinovata.

KeyRaider afecteaza doar terminalele care au jailbreak si pe care s-au instalat anumite tweak-uri ce contul malware-ul creat de catre chinezi, insa spre deosebire de un malware care fura doar conturi si parole, acesta fura certificate si chei private folosite pentru primirea de notificari Push si nu doar atat.

iCloud cont furat

Situatia este atat de grava incat in anumite cazuri hackerii pot impiedica deblocarea terminalelor inclusiv folosind iCloud si Find My iPhone, deci practic un hacker va poate tine terminalul ostatic pana cand voi platiti o anumita suma de bani pentru a-l elibera.

Avand in vedere ca malware-ul a fost distribuit prin tweak-uri, nimeni nu a astiut exact ce se intampla nici macar dupa ce hackerii au folosit datele furate de KeyRaider pentru a bloca terminale, a fura conturi iCloud, conturi ale unor retele de socializare sau bani din conturi bancare.

KeyRaider malware

Desi 18 tari de pe glob au utilizatori afectati, vasta lor majoritate este din China si va puteti imagina ca acolo putini au fost bucurosi sa afle ca prin Apple ID-ul lor au fost descarcate sau cumparate diverse aplicatii si ca banii le-au disparut din conturi fara sa stie.

Avand in vedere ca doar terminalele care au jailbreak sunt afectate, compania Apple nu ii poate ajuta pe utilizatori si singura solutie pentru a scapa de KeyRaider este un restore al terminalului si evitarea instalarii de pachete disponibile in repo-uri necunoscute ale Cydia.

KeyRaider demonstreaza cat de periculos poate fi jailbreak-ul daca hackerii creeaza malware suficient de periculos, iar situatii de acest gen vom mai intalni in viitor, cu situatii mult mai grave.