Huawei Mate S ne arata cum functioneaza Force Touch (Video)

demonstratie Huawei Mate S Force TouchHuawei Mate S este primul smartphone care a avut tehnologia Force Touch integrata, compania Huawei “furand startul” in fata celor de la Apple, insa doar pentru a aduce pe piata ceva ce este, cel mai probabil, inferior sistemului pregatit de catre Apple.

3D Touch este denumirea aleaza pentru sistemul Force Touch din iPhone 6S, iar ea are la baza faptul ca sistemul terminalelor iPhone este capabil sa faca distinctia intre 3 tipuri de atingeri sau apasari ale ecranului, in timp ce Force Touch este capabil sa faca distinctia doar intre doua.

Revenind la Huawei Mate S, observati in clipul video de mai jos ca sistemul Force Touch permite apasarea puternica pentru a face zoom in interiorul imaginilor sau pentru a vedea preview-uri pentru imagini in libraria foto, ambele functii fiind foarte utile in orice conditii.

Mai mult decat atat, Force Touch-ul din Huawei Mate S ofera posibilitatea de a deschide rapid aplicatii prin apasarea unei anumite portiuni a ecranului, desi acest sistem deocamdata nu functioneaza chiar atat de corect, compania Apple implementand ceva similar pentru utilizatori.

Separat de aceste functii pentru aplicatii si sistemul de operare, Huawei Mate S are si ceva ce Apple inca nu a oferit, mai exact o functie pentru cantarirea obiectelor pe care utilizatorii le plaseaza pe ecranul smartphone-ului creat de catre chinezi.

Veti vedea la finalul clipului ca Huawei Mate S este capabil sa masoare greutatea anumitor obiecte plasate pe ecran si daca ar fi sa ma intrebati, as spune ca e putin probabil ca Apple sa ofere asa ceva, desi diverse aplicatii ar putea-o face fara prea multe probleme.

Ceea ce vedem la Huawei Mate S este un preview pentru ceea ce va oferi Apple in iPhone 6S si iPhone 6S Plus ci 3D Touch, dar Apple va oferi ceva, teoretic, mai bun, asa ca sunt foarte curios sa vad ce implementare au gandit ei pentru aceasta tehnologie.